Student Koen Klomps (22) helpt de GroenLinks-campagne op het Utrecht Science Park een handje. Dagelijks zet hij de campagnefiets met daarop een groot GroenLinks-stempotlood op een andere plek in de studentenwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Student Koen Klomps (22) helpt de GroenLinks-campagne op het Utrecht Science Park een handje. Dagelijks zet hij de campagnefiets met daarop een groot GroenLinks-stempotlood op een andere plek in de studentenwijk. © Marnix Schmidt

D66, Volt misschien of toch GroenLinks: is dit hoe Utrecht woensdag stemt?

Alleen al de stad Utrecht is goed voor 257.000 stembiljetten: gaat ook dit jaar het merendeel weer naar GroenLinks, zoals in het studentenbolwerk op de Uithof? En in Nieuwegein wordt het ook spannend. De vorige keer vierde Thierry Baudet met Forum voor Democratie er een groot succes. Zou het hem nu weer lukken?

 1. LIVE | Haller eindstation van fraaie Ajax-aanval, Feyenoord verliest Geertruida

  LIVE | Haller eindstati­on van fraaie Ajax-aan­val, Feyenoord verliest Geertruida

  In de laatste speelronde van de eredivisie staat er voor de bovenste ploegen niet veel meer op het spel. Ajax is al lang en breed kampioen, PSV heeft officieus de tweede plek bemachtigd en Feyenoord is al veroordeeld tot het spelen van de play-offs in de strijd om een Europees ticket. Hoe sluiten deze ploegen de reguliere competitie af? Volg de ontwikkelingen op de velden via ons liveblog. • Feyenoord - RKC Waalwijk (1-0) • FC Utrecht - PSV (0-1) • AZ - Heracles Almelo (1-0) • Vitesse - Ajax (0-1) • PEC Zwolle - FC Groningen (0-0) • FC Twente - ADO Den Haag (1-2)
 2. Lola (17) ontpopt zich als de Utrechtse Greta Thunberg: ‘Ik kan zo álsnog mijn stem laten horen’
  PREMIUM

  Lola (17) ontpopt zich als de Utrechtse Greta Thunberg: ‘Ik kan zo álsnog mijn stem laten horen’

  In meer dan 40 steden zal komende zondag om 15.00 uur door actiegroepen het ‘klimaatalarm’ geluid worden. In Utrecht mogen, vanwege de coronamaatregelen, maar 200 mensen aanwezig zijn. De Utrechtse Lola Fioole (17) zorgt ervoor dat de stemmen van alle mensen die er niet bij mogen zijn, tóch gehoord worden. „Ik mag zelf immers niet stemmen, op deze manier kan ik wel mijn stem laten horen.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Stille tocht voor verongelukte Tim (18)
  Play

  Stille tocht voor verongeluk­te Tim (18)

 2. Griekse Stefania (18) over songfestival: 'Handig dat ik Nederlands spreek'
  Play

  Griekse Stefania (18) over songfesti­val: 'Handig dat ik Nederlands spreek'

Utrecht