Volledig scherm
Het dakterras van de Italiaanse restaurantketen Vapiano. © Marnix Schmidt

Daar is-ie dan: het enige horecadakterras van Utrecht

Pontificaal naast ‘het bollendak’ staat het: het enige horecadakterras van Utrecht. Na sluiting van de La Place moest Utrecht het zonder zo'n terras op hoogte doen, maar met de komst van de Italiaanse restaurantketen Vapiano is het eindelijk weer mogelijk om Utrecht vanuit vogelperspectief te bekijken.

Twee jaar geleden sloot de V&D en het daarbij horende dakterras van La Place in Hoog Catharijne. Sindsdien is het niet meer mogelijk om vanuit de hoogte uit te kijken over de binnenstad. Echt veel van het centrum valt er overigens niet te bespeuren vanaf het dakterras van Vapiano, dat vandaag voor het eerst haar deuren opende aan Stationsplein. 

Topje van de Inktpot

Tussen de hoogbouw door kun je nog net de Domtoren en het topje van de Inktpot spotten. Aan de andere kant is er uitzicht over het centraal station en de vertrekkende treinen. „Het is een heerlijke plek met veel bedrijvigheid. Overal is wat te zien”, vertelt Jelle Geven, operationeel directeur van Vapiano. 

De komende tijd zitten de gasten van Vapiano nog tussen de bouwwerkzaamheden van het stationsgebied. Geven: „Als die voltooid zijn, is het helemaal tof hier.” Tot die tijd kunnen Utrechters de werkzaamheden vanaf het terras op de voet volgen. Ook geen straf met zo'n uitzicht. 

Volledig scherm
Vanaf de dertiende etage van het Stadskantoor is het dakterras van Vapiano goed te zien. © Abigaël de Vries

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht