Volledig scherm
Dafne Schippers © Photo News

Dafne Schippers populairste sportvrouw van Nederland

Niet alleen op gebied van sportprestaties doet Dafne Schippers het goed, ook qua populariteit laat ze veel mensen achter zich. De Utrechtse is namelijk de meest geliefde vrouwelijke topsporter en staat vierde op de ranglijst. FC Utrecht komt op de zevende plek van populairste Nederlandse voetbalclubs.

Dit blijkt uit het Sportsector Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy. Ze hoeft slechts drie mannen voor zich te dulden, Max Verstappen, Sven Kramer en Epke Zonderland. Het imago van Schippers blijkt sinds haar wereldtitel in 2015 enorm vooruit te zijn gegaan. Volgens merkadviseur Hendrik Beerda komt het niet alleen door haar internationale atletieksuccessen, maar ook door de reclames waarin zij voor bedrijven optreedt en haar sympathieke uitstraling. Ze wordt namelijk, samen met Epke Zonderland en Ranomi Kromowidjojo, gezien als de sympathiekste topsporter – een andere categorie. 

Ook FC Utrecht heeft een succes behaald met een zevende plek van populairste voetbalclubs. Dit komt volgens Beerda onder andere door de goede competitieresultaten en het ruige karakter van de club. Stadion Galgenwaard blijft op de negende plek wat betreft populaire sportstadions. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht