Volledig scherm
© anp

Dag vrij reizen met de trein voor vluchtelingen

De actiegroep Welkom in Utrecht wil vluchtelingen komende zondag 20 maart gratis met de trein laten reizen om hen het land beter te laten kennen. Zij roepen daarom iedereen op om het jaarlijkse boekenweekgeschenk te doneren.

Zoals ieder jaar kunnen reizigers op de zondag van de Boekenweek met het boekenweekgeschenk gratis reizen met de trein.

Volledig scherm
© Welkom in Utrecht

,,Op deze manier kunnen deze mensen familie of vrienden kunnen bezoeken, of Nederland een beetje beter leren kennen. Je kunt vluchtelingen echt heel blij maken met deze kans. Ze hebben over het algemeen namelijk geen (noodopvang) of weinig (azc) geld om te kunnen reizen," schrijven de initiatiefnemers op Facebook.

Inzamelbox bij Broese
De komende dagen staat in de bekende Utrechtse boekhandel Broese een inzamelbox, waar de boeken kunnen worden gedoneerd. De oproep wordt op Facebook massaal gedeeld en wordt door veel mensen met enthousiasme onthaald. Het jaarlijkse boekenweekgeschenk is dit jaar door Esther Gerritsen geschreven.

  1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
    grimmige sfeer

    Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

    Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht