Dak letterlijk van auto geblazen na enorme explosie in Utrechtse Vlierboomstraat: ‘Altijd wat hier’

videoBij een explosie in de Vlierboomstraat in de Utrechtse wijk Ondiep is vannacht een auto compleet verwoest. Zelfs het dak werd van het voertuig geblazen. Buurtbewoners hoorden de enorme knal rond 03.15 uur en alarmeerden de politie. Het is niet het eerste incident in de Vlierboomstraat.

De politie en forensische opsporingsdienst waren snel ter plaatse om sporen veilig te stellen. Momenteel doet de politie buurtonderzoek. Een woordvoerder van de politie meldt dat er waarschijnlijk opzet in het spel is. Ook wordt rekening gehouden met vuurwerk. 

,,Dit gaat niet om een rotje, maar kan wel een uit de hand gelopen vuurwerkgrap zijn. We houden op dit moment alle scenario’s open. We hopen dat als het een mislukte grap was, deze mensen zich gauw melden”, zo zegt de woordvoerder.

Altijd wat

De eigenaresse van de auto sliep vannacht thuis, haar dochter niet. ,,Rond half vier ‘s nachts, ietsje eerder, was er een hele harde knal. Ik was zelf niet thuis, maar m’n moeder schrok wakker. Ze zag verder niemand, alleen een heleboel rook. Even later belde er iemand aan om te zeggen dat het om haar auto ging. M’n moeder dacht meteen: hoezo onze auto? Er stond een hele rij auto’s, waarom die van haar?” 

,,De politie heeft ons ook gevraagd of we ruzie hebben met iemand, dat soort dingen. Maar m’n moeder is gewoon een rustige vrouw, ze was de enige die vannacht niet op de straat stond. Het is altijd wat in deze straat. Wat is het volgende dat er gebeurt?”, aldus de dochter, verwijzend naar het incident van vorige maand, waarbij een verwarde vrouw dreigde haar eigen woning op te blazen in de Vlierboomstraat.

Auto in Vlierboomstraat in Utrechtse wijk Ondiep compleet verwoest na explosie. Het dak werd er letterlijk af geblazen.
Volledig scherm
Auto in Vlierboomstraat in Utrechtse wijk Ondiep compleet verwoest na explosie. Het dak werd er letterlijk af geblazen. © Koen Laureij/privé

Ook de buren zijn geschrokken van de harde knal. ,,Ik lag te slapen, ik lig aan de andere kant van het huis, maar ik schrok wakker. Als je het mij vraagt lijkt het niet op een beetje vuurwerk, die hele auto is uitgebrand”, aldus de zoon des huizes. Zijn moeder zegt: ,,Ik heb de hele nacht wakker gelegen, je schrikt je rot van zoiets.”

De verwoeste auto is vanmiddag rond half vier afgesleept. 

Verwarde vrouw

De Vlierboomstraat kwam onlangs ook in het nieuws nadat een verwarde vrouw dreigde haar eigen woning in de Ondiepse straat op te blazen. Aan het begin van deze maand werd bekend dat de vrouw nog tot begin december vast blijft zitten op verdenking van belaging en bedreiging.

Buurtbewoners dienden jarenlang klachten in over de vrouw. Of er een verband is tussen de geëxplodeerde auto en de situatie rond de verwarde vrouw, kon de politiewoordvoerder desgevraagd niet zeggen.

Een auto in de Vlierboomstraat in de Utrechtse wijk Ondiep is vannacht verwoest door een explosie
Volledig scherm
Een auto in de Vlierboomstraat in de Utrechtse wijk Ondiep is vannacht verwoest door een explosie © AD

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht