Volledig scherm
Dana Dolman heeft de bakwedstrijd van gemeente Stichtse Vecht gewonnen. © Marnix Schmidt

Dana (20) maakt nu hét gebak van Stichtse Vecht

De 20-jarige Dana Dolman heeft de bakwedstrijd van de gemeente Stichtse Vecht gewonnen. De bestellingen van haar versie van de Stichtse Kano stromen binnen.

Stichtse Vecht was op zoek naar een streeklekkernij en hield een bakwedstrijd. Alle bewoners en ondernemers konden meedoen. Tijdens de jaarlijkse midzomerbijeenkomst werd de winnaar bekend gemaakt: Het baksel van Dana Dolman uit Breukelen werd door de bezoekers het best gewaardeerd.

Gefeliciteerd. Wat zit er in het gebak?
,,Het is de bekende kanobodem met witte chocolade in plaats van spijs. Er zitten frambozenbotercrème en een framboos op. Zelf bedacht.

Klinkt goed.

,,Ik vind het zelf ook heerlijk. Het brosse koekje, de smeuige chocolade en frisse framboos gaan heel goed samen. De link met Stichtse Vecht is dat verschillende dorpen zoals Breukelen en Maarssen goed samen kunnen in één gemeente.  Aan het einde van de midzomerbijeenkomst wilde ik het voorbeeld dat ik had gemaakt meenemen, maar die was al weg, haha. Ik heb nu al twintig bestellingen staan.

Ben je professioneel bezig met bakken?
,,Ik heb er geen opleiding voor gevolgd, maar het mezelf geleerd. Op sociale media staan veel tips. Ik werk als verkoper in een bakkerij en ik maak thuis taarten die ik via een eigen bedrijfje verkoop.

Waar komt je interesse in bakken vandaan?
,,Voor een verjaardag heb ik eens een eigen versie van bokkepootjestaart gemaakt. Iedereen was zo enthousiast, dat ik dacht: daar zit een handeltje in. Eerder wilde ik nagelstylist worden.

Heb je je al opgegeven voor Heel Holland Bakt?
,,Ik houd niet van de tijdsdruk die daar is. Liever doe ik het rustig aan, voor een perfect resultaat. Maar misschien komt het er nog eens van. Het liefst open ik later mijn eigen taartenwinkel. Het lijkt me geweldig als mensen speciaal voor mijn taarten komen.

Je hebt een drie gangen lunch gewonnen bij toprestaurant De Nederlanden in Vreeland. Wie neem je mee?
,,Mijn moeder. Ik woon nog thuis en ze helpt me vaak. Gelukkig hebben mijn ouders een grote oven. Soms loop ik hen in de weg als ik de hele dag aan het bakken ben, maar ze zijn vooral trots als ik veel bestellingen krijg.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht