Daniëlle Hermans op archiefbeeld, vlak voordat ze ziek werd. Vanwege het coronavirus was het maken van een actuele foto geen optie.
Volledig scherm
PREMIUM
Daniëlle Hermans op archiefbeeld, vlak voordat ze ziek werd. Vanwege het coronavirus was het maken van een actuele foto geen optie. © Uitgeverij Ambo Anthos

Daniëlle (55) schreef een boek over doorleven met kanker: ‘Overleven is moeilijker dan weten dat je doodgaat’

Niet doodgaan aan kanker, maar ook niet echt overleven. Daniëlle Hermans (55) uit Utrecht maakt zelf deel uit van een nieuwe patiëntengroep: doorlevers, die er dankzij medische doorbraken nog zijn. Maar voor hoe lang? In het boek Doorlevers verzamelde ze de verhalen van lotgenoten. Als troost en voor begrip bij anderen voor het leven in een ‘twilightzone’.

  1. Angstaanjagend avondje bij Galgenwaard: ‘Bakstenen vlogen om de oren, kinderen beefden als een rietje’
    PREMIUM

    Angstaanja­gend avondje bij Galgen­waard: ‘Bakstenen vlogen om de oren, kinderen beefden als een rietje’

    Terwijl gezinnen met kinderen na afloop van de wedstrijd FC Utrecht - Cambuur buiten het stadion een veilig heenkomen zoeken, vliegen bakstenen en terrasstoelen het publiek om de oren. Relschoppers met bedekte gezichten belagen agenten van de Mobiele Eenheid en stewards van hun eigen club. „Het was angstaanjagend. Dit wil je gewoon niet.” Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht noemt de situatie ‘zeer ernstig’ en zegt dat de grens in zicht is.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht