Conservator Lodewijk Gerretsen toont de reiskist van kasteelheer Van Reede van Amerongen, een kostbaar bezit van het kasteel.
Volledig scherm
PREMIUM
Conservator Lodewijk Gerretsen toont de reiskist van kasteelheer Van Reede van Amerongen, een kostbaar bezit van het kasteel. © Mel Boas

Dankzij deze man spreken we nu geen Frans in Nederland (maar dat kostte hem wél zijn kasteel)

Het is aan de kasteelheer van Amerongen te danken dat we in Nederland geen Frans spreken. Toen de Fransen in 1672 een groot deel van Nederland veroverden, trok Godard Adriaan van Reede naar Berlijn voor steun van de Duitsers. De buren hielpen, maar het kostte Van Reede wel zijn kasteel. Volgend jaar wordt het rampjaar herdacht.

  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
    21

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht