Volledig scherm
© ANP

Datacenter Nieuwegein overgenomen

The Datacenter Group (TDCG) heeft twee datacenters overgenomen in Nieuwegein en Rotterdam. TDCG is daarmee meteen het grootste datacenterbedrijf in Nederland. De twee overgenomen datacenters waren van het Rabo Bouwfonds Communication Infrastructure Fund.

In datacenters draaien de servers en harde schijven van bedrijven en bijvoorbeeld scholen en ziekenhuizen. ,,Wij zien een groeiende behoefte bij bedrijven en instellingen om alle privacygevoelige gegevens veilig in eigen land te houden, maar wel verspreid over verschillende locaties’’, zegt woordvoerster Lisa da Licho van TDCG. ,,Zeker sinds de inwerkingtreding van de GDPR-wetgeving. Haar bedrijf heeft nu vier datacenters, samen goed voor 20.000 vierkante meter aan serverruimte en een capaciteit van 30 MegaWatt. Behalve in Nieuwegein en Rotterdam heeft TDCG servers draaien in Amsterdam en Delft.

TDCG zegt als doel te hebben om binnen enkele jaren te groeien naar een landelijk dekkend netwerk van datacenters in alle regio’s van Nederland.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht