Volledig scherm
PREMIUM
Een herkenbaar beeld: zwerfvuil bij ondergrondse afvalcontainers in Utrecht. Op de foto: containers in Vogelenbuurt. © Ada de Bruijn

De afvalinzameling in Utrecht is een chaos

opinieIn de opinie kan iedereen zijn of haar licht op een actuele nieuwszaak laten schijnen. Deze week: Ada de Bruijn, buurtbewoner van de Vogelenbuurt, over de vuilnisverwerking.

Poll

De afvalinzameling in Utrecht is een chaos

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
548 stemmen

De afvalinzameling in Vogelenbuurt in Utrecht is een chaos. Pasjes werken niet, vuilniszakken stapelen zich op naast containers en klachten worden niet serieus genomen, ervaart buurtbewoonster Ada de Bruijn.

,,Ik ben een voorstander van een schonere en duurzamere wereld. Dat vooropgesteld. Toen de aankondiging kwam dat in onze buurt, de Utrechtse wijk Vogelenbuurt, ook containers zouden komen, waar we zelf ons restafval naartoe moesten brengen, had ik daar dan ook nog geen problemen mee.

Inmiddels is het nieuwe inzamelen in onze buurt begonnen, op 25 mei. Toevallig was ik al drie weken bezig elke verkeerd geplaatste zak in onze straat te melden, omdat dat in mijn straat herhaaldelijk gebeurt, en deed ik ervaring op met een inadequaat functionerende handhaving. Zakken werden wel weggehaald, maar aan gedragsverandering deed men niet, noch aan terugkoppelen aan melders.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht