Volledig scherm
De C. de Haasweg in Bilthoven © Google Maps

De Bilt hangt camera’s op voor verkeersonderzoek Larenstein

Met behulp van camera’s gaat de gemeente De Bilt verkeersonderzoek doen op bedrijventerrein Larenstein in Bilthoven. De gemeente wil daarmee onderzoeken of de verkeersveiligheid verbeterd kan worden. Hoewel al het verkeer in beeld wordt gebracht, is het onderzoek gericht op fietsers. 

De Bilt heeft een adviesbureau opdracht gegeven tussen vrijdag 4 oktober en maandag 7 oktober twee camera’s ter hoogte van de C. de Haasweg op bedrijventerrein Larenstein te plaatsen.

De camera’s schouwen van maandag 7 oktober tot en met zondag 13 oktober de locatie om de verkeerssituatie ter plaatse te onderzoeken. Op maandag 14 oktober worden de camera’s weer verwijderd. 

Aan de hand van de gegevens wil de gemeente achterhalen op welke wijze het verkeer zich afwikkelt op de locatie. Het onderzoek richt zicht specifiek op het fietsverkeer. Op basis van de geanalyseerde camerabeelden kan de gemeente bepalen of maatregelen noodzakelijk zijn om de verkeersveiligheid te verbeteren. 

De camera’s registreren geen kentekens of snelheid. Uitsluitend het algehele verkeersbeeld en tijdstip worden geregistreerd. Weggebruikers worden dus niet op basis van de camerabeelden beboet indien zij bijvoorbeeld de geldende maximumsnelheid ter plaatse overtreden.  De gemaakte camerabeelden worden vernietigd na oplevering van de definitieve rapportage.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht