Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts poseren in cultuurhuis Het Lichtruim in Bilthoven: Saber Alizai, Kabir Roy Chowdhury, Hanneke Eilers en Adri Peters. Voor hen staat Raphael (5), die een paar weken geleden in het kader van gezinshereniging in De Bilt is gekomen. © Jeroen Jumelet

De Bilt helpt al 25 jaar vluchtelingen aan nieuw bestaan

Volgende week donderdag viert Steunpunt Vluchtelingen De Bilt zijn 25-jarig bestaan. In die periode hebben honderden vluchtelingen en statushouders een beroep gedaan op de medewerkers van Steunpunt Vluchtelingen De Bilt om een nieuw bestaan op te bouwen. Wij spraken met de mensen achter het steunpunt en met de vluchteling Saber Alizai uit Afghanistan.

Hij is nog maar net z’n bed uit, want de Afghaanse vluchteling Saber Alizai (32) moest de hele nacht werken als receptionist van een hotel in Amsterdam. ,,Drie dagen in de week krijg ik les in Utrecht. Op de andere dagen studeer ik thuis. Ook ben ik bezig met het halen mijn rijbewijs”, vertelt Alizai, die na allerlei omzwervingen in februari 2018 in De Bilt terechtkwam, waar hij werd opgevangen door het steunpunt.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht