Volledig scherm
PREMIUM
Duizenden tractoren verzamelden zich in De Bilt voor een groots protest tegen het stikstofbeleid van de overheid. © Rob Engelaar

De Bilt kijkt tevreden terug op rustig verlopen boerenbeleg

De Bilt kijkt tevreden terug op het verloop van de grootste boereninvasie ooit. Zevenduizend boeren kwamen er, terwijl op hooguit 1500 werd gerekend. De schade aan de Biltse Rading en het honkbalveld, waar de actievoerders zich verzamelden, valt reuze mee. Burgemeester Sjoerd Potters dankt inwoners en hulpdiensten voor hun begrip en inspanningen. Het RIVM is blij dat directeur Hans Brug de boodschap nog een keer heeft kunnen uitdragen.

Het was het enige moment dat het even spannend werd. RIVM-directeur Hans Brug klom op het spreekgestoelte in de truck op de sportvelden aan de Voordorpsedijk om voor duizenden boze boeren nog een keer het verhaal van het RIVM te verkondigen. Moedig van Brug om in het hol van de leeuw te komen, maar de baas van het RIVM hield de boodschap zo kort dat de boeren ook nauwelijks tijd hadden om boe te roepen. De berekeningen zijn ‘zorgvuldig en robuust’, zei hij, ,,en bovendien internationaal gewaardeerd en van een hoge standaard. Elke paar jaar worden de modellen geëvalueerd. De volgende evaluatie komt eraan. We nemen jullie kritiek daarin mee.” 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht