De boogbrug over de Lek bij Vianen ligt klaar voor de sloop in de voorhaven van de Beatrixsluis, waar hij maandag is uitgegroeid tot een ware toeristische attractie.
Volledig scherm
PREMIUM
De boogbrug over de Lek bij Vianen ligt klaar voor de sloop in de voorhaven van de Beatrixsluis, waar hij maandag is uitgegroeid tot een ware toeristische attractie. © Koen Laureij

De boogbrug is weg, maar hier kan je ‘m alsnog opzoeken: ‘Aan dit uitje waren we echt toe’

De zondagavond weggevaren boogbrug over de Lek bij Vianen is deze maandag uitgegroeid tot een ware toeristische trekpleister, gratis te bezichtigen in de voorhaven van de Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein. Onder een aangenaam zonnetje levert de verwijderde brug velen een welkom uitje op.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?