PREMIUM
De Eetvilla in Soest: het toetje is de kroon op het familiewerk, chapeau!
Elke week recenseert het AD een van de vele restaurants in de provincie Utrecht. Marco Bosmans beoordeelt het restaurant aan de hand van het voor-, hoofd- en nagerecht, de bediening, sfeer en prijs-kwaliteit. Deze week eet hij bij De Eetvilla in Soest.
Tijdens onze kritische trektocht door horecaland proberen wij weg te blijven van schranslokalen en vreetschuren - excusez le mot. Eetvilla's spreken derhalve meer aan. In het bijzonder wanneer ze al 68 jaar in de familie zijn. Avec beaucoup de respect.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMDE GOUDEN POLLEPEL
Restaurant Stan & Co in Zeist: een tweede huiskamer waar wild heerlijk wordt geserveerd
Elke week recenseert het AD een van de vele restaurants in de provincie Utrecht. Marco Bosmans beoordeelt het restaurant aan de hand van het voor-, hoofd- en nagerecht, de bediening, sfeer en prijs-kwaliteit. Deze week eet hij bij Stan & Co in Zeist. -
PREMIUM
Gratis reis naar Thailand? ‘Leuk, maar niet tijdens bloemencorso’: jong en oud bouwt in Leersum
Wie denkt aan het bloemencorso van Leersum, denkt wellicht dat het een tijdverdrijf voor oudere mensen is. Maar ook jonge inwoners van het Heuvelrugdorp knutselen fanatiek mee. Gerrit van Doorn (71) is al meer dan vijftig jaar bij het corso betrokken. Niels Roubos is met zijn 16 jaar juist nog een jonkie. Beiden willen nog jaren bouwen, want het corso, dat willen ze niet missen. -
Zo weet je of de airco van je auto aan onderhoud toe is
De airconditioning in je auto draait bij deze zomerse temperaturen overuren en is daardoor eerder toe aan onderhoud. Maar hoe weet je precies wanneer het tijd is om je airco bij te laten vullen? -
PREMIUM14
Personeelstekort politie raakt nu ook Burgernet: ‘Soms maken we bewuste keuze het niet in te zetten’
-
PREMIUMKoken & Eten
Blijft bier beter in blik of in glas? En hoe tap je een perfecte pint? Expert geeft haar beste tips
Hoe tap je een perfect biertje? En als je geen tap hebt: hoe kan je je bier het best in een glas schenken zodat je een mooie schuimkraag krijgt? Waarom is een schuimkraag zo belangrijk?De Vlaamse biersommelier Sofie Vanrafelghem geeft de antwoorden op de Dag van het Bier.
-
PREMIUMGouden pollepel
Restaurant LE:EN in Utrecht: Vooral het dessert is echt genieten
Vijftien jaar geleden waren ze hip en happening, toen nog aan de Westerkade. En gelukkig heeft de verhuizing naar Rotsoord, in 2011, aan hip niets ingeboet, want de vreemde eend in de Utrechtse horecabijt is uniek gebleven. Benieuwd wat er in 2020 te happen(en) valt. -
PREMIUM
Daar staat ’ie dan, de stadskraan. Maar hoe gaat het nu verder? ‘Hij hijst als een zonnetje’
Sinds eind mei staat hij op z’n plek, de Utrechtse stadskraan. Na een spectaculair transport vanuit Vreeswijk torent het houten gevaarte alweer tweeënhalve maand uit boven het water van de Weerdsingel. Maar hoe gaat het nu verder? Kan de kraan uitgroeien tot een echte attractie? -
Wat is het bestbetaalde beroep van Nederland?
,,Ik ga datgene studeren waarmee ik het meeste geld kan verdienen’’, zei een vriendje van het kind van Peter Olsthoorn, journalist voor Intermediair. Maar in welke beroepsgroepen zijn de salarissen het hoogst, zowel in Nederland als in andere landen? Peter zocht het uit.
In samenwerking met indebuurt Utrecht