De grootste rollerdisco van Nederland is open: Bee Gees aan en gaan!

VideoOude tijden herleven in The Wall in Leidsche Rijn. Woensdag opende daar Rocking Rollerz haar deuren. Met 1150 vierkante meter naar eigen zeggen de grootste rollerdisco van ons land. Skates aan, Bee Gees op en gáán op acht wieltjes. „Het is makkelijker dan ik dacht.”

Geen discodreun, geen knipperende lampen, nog geen gezellige drukte. Een dag voor opening moet er nog heel veel gebeuren, maar bedrijfsleider Wouter den Boesterd (31) is onverwoestbaar optimistisch. „We gaan morgen gewoon open.”

Volledig scherm
Bedrijfsleider Wouter den Boesterd van Rocking Rollerz. © Angeliek de Jonge

Rocking Rollerz bestaat – naast een uitgifteplek van huurskates en een bar met zitjes – feitelijk uit twee delen. In deel één staat de dj te draaien, rijden straks mensen relaxt hun rondjes en dansen erbij. In deel twee, de ‘Highspeed Blacklight Lane’, ligt de focus wat minder op de muziek en meer op de sport. Daar wordt er hard gereden en is de eigen snelheid terug te zien. „Daar leggen we in het midden zitzakken neer en kan men lekker chillen.”

Is dit alles een teken dat de rollerdisco weer terug is?
„Daar lijkt het wel op. Het zijn golfbewegingen, maar de rollerskates worden weer meer verkocht. Wij mikken trouwens op 16-plus, maar zeker ook op de mensen die de hype in de jaren 80 hebben meegemaakt. Iedereen is welkom, zo oud als ze de skates durven aan te trekken. Op de testavond was er een man van in de vijftig. Hij vond het leuk en riep: ‘Ik kom terug met mijn schaatsteam’.”

Zelf een rollerskater?
„Eerder ooit een skateboarder. Maar ik heb nu al een paar keer op de skates gestaan en het is eerlijk gezegd veel leuker dan ik had verwacht. En makkelijker. Maar als je écht wil uitblinken, dat is wat anders. Overigens is onze gladde vloer erg geschikt. En er zit een soort vering in die skates, dat is de clou. Je moet in de bochten echt geen pootje over gaan doen.”

Wat is er zo leuk aan?
„Rollerdisco is een variant op een avondje uit. Zoals bijvoorbeeld bowlen dat ook is: activiteit, drankje, muziekje. Gewoon gezellig.”

De muziek?
„In de basis zijn we ouderwets en verzorgen we dansavonden met oude discomuziek van de Bee Gees, The Three Degrees en Earth Wind & Fire. Maar we gaan daar op den duur ook wat mee experimenteren.”

Is het eigenlijk gevaarlijk, swingen op acht wieltjes?
„Het valt erg mee met de valpartijen. Toch gaan we de mensen vragen of ze een valhelm willen, of pols- en kniebeschermers. Dat is uiteindelijk hun eigen keuze.”

Rocking Rollerz is een blijvertje?
„We gaan nu op vrijdag, zaterdag en zondag open, maar dat kan groeien. Nu is het vakantie, mooi weer, er zijn festivals. In de herfst, als het weer slechter wordt, dán moeten we ons gaan bewijzen. Bij succes zijn we voor eeuwig, en zo niet dan sluiten we op den duur de tent weer.”

Rocking Rollerz is onderdeel van The Wall Moves. Meer informatie over prijzen en openingstijden op de gelijknamige website.

Niet alleen winkels
In winkelcentrum The Wall in Leidsche Rijn zijn ‘gewone’ winkels te vinden, zoals BCC, Mediamarkt en Intertoys. Maar ook vinden er activiteiten en evenementen plaats. Zoals de rollerdisco die morgen gaat draaien (Rocking Rollerz), maar ook wat er op het dak van The Wall is 'uitgerold'. Dat heet Beat the Wall 2.0. en is een opblaasstormbaan die voor het tweede jaar bedwongen kan worden. Alleen is-ie dit jaar weer net iets langer, en moeilijker. In 2017 deden er 14.000 mensen mee en was het een groot succes. De stormbaan opent zaterdag 4 augustus om 11 uur en blijft opgeblazen tot en met 12 augustus. Meer informatie op beatthewall.nl. Ook kinderen kunnen in The Wall ravotten, in de Play-In (bestaande uit Kids-In, Jump-In en Climb-In). Naam van het concept van het winkelcentrum: The Wall Moves.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht