Volledig scherm
PREMIUM
Lot van Hooijdonk licht toe tijdens de informatieavond. Inzet Jerry Goossens © Marnix Schmidt

De informatieavond over Polder Rijnenburg was een toneelstukje van Van Hooijdonk

Column Jerry GoossensSchrijver, journalist en columnist Jerry Goossens schrijft van dinsdag tot en met zaterdag over wat hem opvalt in de stad Utrecht. Dit keer over de informatieavond over Polder Rijnenburg.

Lot van Hooijdonk had zich op haar paasbest gekleed. Ze droeg een kuikengeel pak met een dooierkleurig bloesje en Happy Socks. Een schitterend kostuum, dat goed paste bij het toneelstukje dat ze opvoerde. De wethouder was het kanaal overgestoken om tijdens een informatiebijeenkomst omwonenden van de Rijnenburgpolder te woord te staan. 

  1. De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderkamertje in Zuilen
    PREMIUM
    2brothersonthe4thfloor

    De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderka­mer­tje in Zuilen

    Met Never Alone en Dreams bestormden de Utrechtse broertjes Bobby en Martin Boer uit Zuilen 25 jaar geleden wereldwijd de hitlijsten. Het sprookje begon op de vierde verdieping van een portiekflat aan de Boelesteinlaan bij moeder thuis. Daar knutselden Bobby en Martin dag en nacht aan muziek. Plakken en knippen, net zo lang tot het lekker klonk. Een kwart eeuw later worden de 2 Brothers on the 4th Floor, met ruim 20 miljoen verkochte platen, maandelijks nog 500.000 keer via Spotify gedraaid. De act staat weer wekelijks op festivals. ,,Het sprookje gaat door.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht