Volledig scherm
PREMIUM
Lot van Hooijdonk licht toe tijdens de informatieavond. Inzet Jerry Goossens © Marnix Schmidt

De informatieavond over Polder Rijnenburg was een toneelstukje van Van Hooijdonk

Column Jerry GoossensSchrijver, journalist en columnist Jerry Goossens schrijft van dinsdag tot en met zaterdag over wat hem opvalt in de stad Utrecht. Dit keer over de informatieavond over Polder Rijnenburg.

Lot van Hooijdonk had zich op haar paasbest gekleed. Ze droeg een kuikengeel pak met een dooierkleurig bloesje en Happy Socks. Een schitterend kostuum, dat goed paste bij het toneelstukje dat ze opvoerde. De wethouder was het kanaal overgestoken om tijdens een informatiebijeenkomst omwonenden van de Rijnenburgpolder te woord te staan. 

  1. Zo ziet het leven van de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen eruit
    PREMIUM

    Zo ziet het leven van de Utrechtse burgemees­ter Jan van Zanen eruit

    Jan van Zanen (57) wil graag nog eens zes jaar burgemeester van Utrecht zijn. Op 1 januari 2020 loopt zijn huidige ambtstermijn af. Diane Hoekstra, politiek verslaggever van het AD Utrechts Nieuwsblad, volgde hem in 2017 vier weken lang. Onvermoeibaar snelde hij toen van vergadering naar lezing, van opening naar ongeluk. Hij oogde ontspannen, maar was dat niet. ,,Het is elke dag weer keihard werken.’’ Dit verhaal is oorspronkelijk gepubliceerd op 10 juni 2017. Omdat gisteren de procedure van herbenoeming in gang is gezet, wordt het nu opnieuw gepubliceerd.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht