Directeur van de Jaarbeurs Albert van Arp op de 6e verdieping van het Beatrixgebouw, uitkijkend op het Jaarbeurscomplex dat een metamorfose moet ondergaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur van de Jaarbeurs Albert van Arp op de 6e verdieping van het Beatrixgebouw, uitkijkend op het Jaarbeurscomplex dat een metamorfose moet ondergaan. © Foto Ruud Voest

De Jaarbeurs door de jaren heen: na de Paus, Margriet en Sinterklaas wacht de sloop

Sinterklaas, de paus, de Magriet Winterfair en talloze artiesten trokken massa’s mensen naar de Jaarbeurs. Vandaag presenteerde het beursbedrijf zijn masterplan.

De hallen van de Jaarbeurs. Het complex met DDR-uitstraling maakt plaats voor nieuwbouw, deels verstopt onder een park en omzoomd door horeca en woningen. De verwevenheid van Utrecht met die Jaarbeurs en omgekeerd is enorm. Jaarbeurstopman Albert Arp, wijst er nog even speciaal op: de bijdrage aan de Utrechtse economie becijfert hij op een slordige 400 miljoen euro per jaar. Dat is niet alleen het geld dat zijn organisatie omzet, maar ook wat bijvoorbeeld standbouwers, cateringmedewerkers en schoonmakers verdienen en wat al die bezoekers in het complex, maar ook in de rest van de stad uitgeven.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht