In haven  Marnemoende liggen de boten  en jachten die net als alle andere pleziervaart in de haven moeten blijven vanwege coronamaatregelen. Stanley Scheidler werkt in de zorg en ontstresst vandaag op zijn boot.
Volledig scherm
PREMIUM
In haven Marnemoende liggen de boten en jachten die net als alle andere pleziervaart in de haven moeten blijven vanwege coronamaatregelen. Stanley Scheidler werkt in de zorg en ontstresst vandaag op zijn boot. © Foto Ruud Voest

De jachthaven in coronatijd: even ontstressen, maar je kunt geen kant op

Verder dan de brug in Montfoort komt-ie toch niet: die blijft dicht vanwege het coronavirus. En dus geniet Stanley Scheidler van de zon op zijn boot Phoenix in de IJsselsteinse jachthaven Marnemoende. Hij is niet de enige pleziervaarder die geen kant uit kan. De start van het vaarseizoen is vanwege de coronacrisis uitgesteld en bruggen en sluizen worden amper bediend.

Om Stanley Scheidler heen zijn mensen druk in de weer hun boot vaarklaar te maken, maar in de haven lijkt het coronavirus ver weg. Maar ook hier is dat schijn. Op en rondom het kabbelende water gaat het over niets anders. Scheidler klust wat aan de elektrische bedradingen, maar pakt vooral rust. Dat is broodnodig ook, want de Woerdenaar werkt bij het Amsterdam Medisch Centrum (AMC). Ook daar is het de laatste weken alle hens aan dek. Hij is techneut, en bouwt IC-units. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht