Volledig scherm
PREMIUM
Het leegstaande Huize Nijevelt in De Meern krijgt nieuwe bewoners. © Marnix Schmidt

De Meern maakt zich zorgen over komst woonproject Leger des Heils in leegstaand zorgcentrum

De komst van een woonproject van het Leger des Heils naar het voormalige verzorgingshuis Nijevelt in De Meern zorgt voor beroering. Buurtbewoners bekijken met argusogen wat de hulpverlenende organisatie van plan is. 

Quote

Het gaat om bewoners die zelfstan­dig kunnen wonen en klaar zijn voor een terugkeer in de maatschap­pij

Woordvoerder Leger des Heils

Zij vrezen dat taferelen ontstaan vergelijkbaar met die bij het Leidsche Maan-project van ‘het leger’, enkele kilometers verderop bij station Terwijde (Leidsche Rijn). Daar zorgen bewoners die verslaafd zijn of psychiatrische problemen hebben, regelmatig voor overlast. De scepsis van omwonenden is onterecht, zegt het Leger des Heils. ,,Het gaat om een andere doelgroep: bewoners die zelfstandig kunnen wonen en klaar zijn voor een terugkeer in de maatschappij’’, zegt woordvoerder Jeltsje Wiersma. ,,Zij worden ambulant gesteund als zij daar behoefte aan hebben.’’ 

Voor hen komen vijftien sociale één- en tweekamerappartementen beschikbaar. De bewoners gaan het gebouw delen met reguliere huurders van woningbouwvereniging GroenWest. Ook voor deze doelgroep zijn vijftien wooneenheden beschikbaar. 

  1. Van heinde en ver in de rij voor de Uithoflijn: tramfanaten halen hun hart op tijdens eerste echte rit

    Van heinde en ver in de rij voor de Uithoflijn: tramfana­ten halen hun hart op tijdens eerste echte rit

    In iedere bocht langs de route staan ze. Telefoons en cameraatjes in de aanslag, erachter een gefronst gezicht dat in opperste concentratie het ultieme beeld probeert te schieten. Wie denkt dat het een bijzondere bolide is waar ze op wachten zit er ver naast: het is de eerste, met publiek gevulde Tram 22, ofwel de Uithofijn. Tientallen geïnteresseerden konden vandaag gratis een ritje meerijden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht