Volledig scherm
PREMIUM
Joyce Pheraimet haar zoontje Don. © Marnix Schmidt

De quiche van Barry Atsma en andere recepten van Leidsche Rijners gebundeld in kookboek

Ter ere van het twintigjarig bestaan van Leidsche Rijn is gisteren het kookboek Nieuwe Buren gelanceerd. Het boek is samengesteld door Leidsche Rijner Joyce Pherai (41), bekend van online kookplatform Cookingtoday. Zij heeft allerlei plaatselijke recepten van inwoners, zoals Barry Atsma, en bijbehorende verhalen samengevoegd tot een boek.

Hoe kwam je op het idee voor een kookboek van en voor
Leidsche Rijners?
„Stichting 20 jaar Leidsche Rijn organiseert het hele jaar door activiteiten om het twintigjarig bestaan van Leidsche Rijn te vieren. Door mijn online platform zat ik al helemaal in het eten en drinken en bedacht ik dat ik een kookboek uit wilde geven voor onze wijk. Bij een feestje hoort lekker eten. 20 jaar Leidsche Rijn vond het een goed idee, dus ik mocht aan de slag. Ik ben er in totaal vijf maanden mee bezig geweest.”

  1. De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderkamertje in Zuilen
    PREMIUM
    2brothersonthe4thfloor

    De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderka­mer­tje in Zuilen

    Met Never Alone en Dreams bestormden de Utrechtse broertjes Bobby en Martin Boer uit Zuilen 25 jaar geleden wereldwijd de hitlijsten. Het sprookje begon op de vierde verdieping van een portiekflat aan de Boelesteinlaan bij moeder thuis. Daar knutselden Bobby en Martin dag en nacht aan muziek. Plakken en knippen, net zo lang tot het lekker klonk. Een kwart eeuw later worden de 2 Brothers on the 4th Floor, met ruim 20 miljoen verkochte platen, maandelijks nog 500.000 keer via Spotify gedraaid. De act staat weer wekelijks op festivals. ,,Het sprookje gaat door.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht