Volledig scherm
PREMIUM
Joyce Pheraimet haar zoontje Don. © Marnix Schmidt

De quiche van Barry Atsma en andere recepten van Leidsche Rijners gebundeld in kookboek

Ter ere van het twintigjarig bestaan van Leidsche Rijn is gisteren het kookboek Nieuwe Buren gelanceerd. Het boek is samengesteld door Leidsche Rijner Joyce Pherai (41), bekend van online kookplatform Cookingtoday. Zij heeft allerlei plaatselijke recepten van inwoners, zoals Barry Atsma, en bijbehorende verhalen samengevoegd tot een boek.

Hoe kwam je op het idee voor een kookboek van en voor
Leidsche Rijners?
„Stichting 20 jaar Leidsche Rijn organiseert het hele jaar door activiteiten om het twintigjarig bestaan van Leidsche Rijn te vieren. Door mijn online platform zat ik al helemaal in het eten en drinken en bedacht ik dat ik een kookboek uit wilde geven voor onze wijk. Bij een feestje hoort lekker eten. 20 jaar Leidsche Rijn vond het een goed idee, dus ik mocht aan de slag. Ik ben er in totaal vijf maanden mee bezig geweest.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht