De ramadan écht snappen kan maar op één manier: onze verslaggever doet er aan mee

VideoIn de nacht van zondag op maandag begint de Ramadan. De meeste moslims vasten tussen zonsopgang en zonsondergang door niet te eten en te drinken. Verslaggever Ard Schouten doet mee. 

Waarom? Het was profvoetballer Yassin Ayoub (Feyenoord), destijds nog FC Utrecht, die me twee jaar geleden op het spoor zette. Ik vroeg hem hoe het voelde om gewoon je werk te doen en ‘door te leven’ als je overdag een uurtje of zeventien niet mag eten en drinken. Daar kun je alleen achter komen door het zelf te doen, was kort gezegd zijn antwoord.

  1. De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderkamertje in Zuilen
    PREMIUM
    2brothersonthe4thfloor

    De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderka­mer­tje in Zuilen

    Met Never Alone en Dreams bestormden de Utrechtse broertjes Bobby en Martin Boer uit Zuilen 25 jaar geleden wereldwijd de hitlijsten. Het sprookje begon op de vierde verdieping van een portiekflat aan de Boelesteinlaan bij moeder thuis. Daar knutselden Bobby en Martin dag en nacht aan muziek. Plakken en knippen, net zo lang tot het lekker klonk. Een kwart eeuw later worden de 2 Brothers on the 4th Floor, met ruim 20 miljoen verkochte platen, maandelijks nog 500.000 keer via Spotify gedraaid. De act staat weer wekelijks op festivals. ,,Het sprookje gaat door.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht