De varkenshaas is mooi gegaard, maar veel andere gerechten zijn net iets te zout bij Bar Iberico
DE GOUDEN POLLEPELHet Pollepel-klassement is de Utrechtse horeca dit seizoen (vooralsnog) goed gezind. Een toevalstreffer, gezien de volstrekte willekeur bij de selectie. Het Spaanse uitje van deze week heeft de top 10 echter niet gehaald. Zo zout had ik het namelijk nog niet gegeten.
Brusselplein, Leidsche Rijn Centrum. Het umfeld suggereert een metropool, precies zoals voormalig Vinex-wethouder Lenting het twintig jaar geleden in zijn hoofd had. Maar van een bruisend stadscentrum is op deze dinsdagavond amper sprake. De meeste winkels hebben de deuren gesloten, veel horecazaken houden de tafels leeg en straatgeluid klettert tegen de hoge ‘Brusselse’ gevels.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMhuisarts vertelt
Op bezoek bij meneer Lobi: ‘Uw vrouw zegt dat u verslaafd bent geraakt aan de bank’
Voor onze rubriek Huisarts Vertelt schrijft Rutger Verhoeff wekelijks over patiënten die hem raken. -
PREMIUMUtrecht 900 jaar
Van de grote stadsbrand in 1773 tot de Opstand der Gilden: stripboek brengt 900 jaar Utrecht in beeld
Kun je een strip tekenen over iets waar je zelf niet bij was? Ja, laat het Utrechtse tekencollectief De Inktpot zien. Met hun stripboek over de familie De Vries nemen ze de lezer mee langs de Utrechtse geschiedenis van de twaalfde en dertiende eeuw. ,,Heel leuk en ook wel spannend om te doen.” -
Interieurinfluencers laten tienduizenden mensen in hun huis kijken: 'Het is een beetje uit de hand gelopen’
Voor sommige interieurstylisten is hun eigen huis hun etalage. Ze delen foto’s en video’s van hun aangeklede woon- en slaapkamers op social media. Hoe is het om zoiets persoonlijks als je huis op het wereldwijde web te zetten? Drie stylisten slash interieurinfluencers vertellen. -
PREMIUMGOUDEN POLLEPEL
Bij dit restaurant liggen de Limburgse asperges (vaak) dezelfde dag nog op je bord
Gelegen aan de Stichtse Lustwarande, hoe lekker wil je het hebben? De biotoop van het grote genieten werkt hoe dan ook in het voordeel van restaurant Brocante in Doorn. De kunst is echter om de eetlust en nasmaak in evenwicht te houden. Dat is redelijk gelukt. -
PREMIUMgouden pollepel
De smaak van Italië en een drupje van de chef, maar de finishing touch ontbreekt bij Alberto’s
Ik zou mijn Pollepel wekelijks in Italiaanse potten en pannen kunnen steken. Het groen-wit-rood wappert immers aan tientallen horecagevels in deze regio. En: Italianen weten van eten! Liever serveert AD een gevarieerd lezersmaal, want verandering van spijs…
-
Straks minder op controle als astmapatiënt? Diakonessenziekenhuis richt pijlen op thuismonitoring
Astmapatiënten hoeven in het vervolg misschien minder naar het ziekenhuis toe voor controles. Het Utrechtse Diakonessenziekenhuis gaat astmapatiënten thuismonitoren. Die kunnen dan vanuit huis hun eigen gezondheid in de gaten houden. -
Update
Enorme knal schrikt Hoef en Haag op, burgemeester: ‘Bizar om zo'n aanslag in een woonwijk te plegen’
In Hoef en Haag is in de nacht van vrijdag op zaterdag een zware explosie bij een woning geweest. Volgens burgemeester Sjors Fröhlich gaat het om een gerichte actie. De woning gaat op zijn last tien dagen op slot. ,,Bizar om zo'n aanslag in een woonwijk te plegen.” -
Zo ontmoedigt je smarthome inbrekers tijdens je vakantie
Vakantie is fijn, maar voor veel mensen kan het achterlaten van hun huis ook veel stress opleveren. Ben jij bang voor inbrekers, heb je huisdieren die niet mee mogen of verwacht je post terwijl jij in een tropisch oord zit? Dan bieden deze smarthometoepassingen soelaas.
In samenwerking met indebuurt Utrecht