Economische gevolgen en een toekomst waarin we meer gaan thuiswerken, maakt dat de vraag naar vierkante meters kantoorruimte met twee derde is afgenomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Economische gevolgen en een toekomst waarin we meer gaan thuiswerken, maakt dat de vraag naar vierkante meters kantoorruimte met twee derde is afgenomen. © Angeliek de Jonge

De vraag naar kantoor­ruim­te is compleet ingestort: 'Komende tien jaar zal er geen ko­los à la Rijnsweerd of Papendorp komen’

De vraag naar kantoorruimte in Utrecht is ingestort als gevolg van de coronacrisis. Economische gevolgen en een toekomst waarin we meer gaan thuiswerken, maakt dat de vraag naar vierkante meters met twee derde is afgenomen. ,,De komende tien jaar zul je echt geen kantoorkolos à la Rijnsweerd of Papendorp uit de grond gestampt zien worden.” 

 1. Vacatureteksten vaak onbewust discriminerend: ‘Denk eens na of je iemand buitensluit’
  PREMIUM
  Onderzoek

  Vacature­tek­sten vaak onbewust discrimine­rend: ‘Denk eens na of je iemand buiten­sluit’

  Ben jij de ideale klusjesman? Een jonge, vlotte starter? Is Nederlands jouw moedertaal? Grote kans dat degene die een vacaturetekst met daarin deze vragen leest, zich niet geroepen voelt om te solliciteren. Door hokjesdenken in functieomschrijvingen worden kandidaten vaak onbewust buitengesloten. Dat mensen zich beter bewust worden van de taal die zij gebruiken is daarom hoognodig, vinden experts.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Zo rouwen olifanten als ze een familielid verliezen
  Play

  Zo rouwen olifanten als ze een familielid verliezen

 2. Twee ongevallen met meerdere slachtoffers in Amersfoort
  Play

  Twee ongevallen met meerdere slachtof­fers in Amersfoort

Utrecht