Volledig scherm
© indebuurt Utrecht / © Jule Geleijns

De zes leukste evenementen dit weekend in Utrecht

indebuurtEr staan weer twee vrije dagen voor de deur waarop je iets leuks kunt gaan doen met je vrienden, familie of een date. Maar wat…? We helpen je op weg en hebben de leukste dingen die er dit weekend in Utrecht te doen zijn voor je op een rij gezet.

Culturele Zondag Nieuwjaarsduik

Een paar keer per jaar presenteert cultureel Utrecht zich tijdens de Culturele Zondag. Aankomende zondag, 13 januari , is het weer zover. Tijdens ‘de Nieuwjaarsduik’ is er ongelofelijk veel leuks te doen op ontelbaar veel plekken in de stad. Wij doken het programma voor je in en hebben vijf leuke tips op een rij gezet.

Vakantiebeurs

Jawel, het is januari en dat is hét moment om te dromen over een mooie vakantiebestemming. De perfecte plek om op onderzoek uit te gaan is de Vakantiebeurs. In de Utrechtse Jaarbeurs kun je snuffelen aan heel veel (nieuwe!) bestemmingen. Dichtbij en heel ver weg. En ook als een vakantie er dit jaar niet in zit, kun je er heerlijk wegdromen bij de mooiste plekken op aarde en even vergeten dat het hier zo koud is.

Je vindt de Vakantiebeurs van 10 tot en met 13 januari in de Jaarbeurs Utrecht. Een dagticket kost 12 euro en hier lees je meer.

Bouw een speelgoedkist

Bij creatieve werkplaats Hof van Cartesius leer je zaterdag 10 januari hoe je een opbergkist voor bijvoorbeeld speelgoed maakt. In een dag bouw je een kist in het formaat van jouw wens. Je hoeft geen echte pro te zijn, maar basiservaring met klussen is wel gewenst. De klusdag duurt van 10.00 tot 17.00 uur en meedoen kost 65 euro per persoon. Dat is inclusief materialen en lunch. Opgeven en betalen kan hier.

Meeblèren met Tante Joke

In TivoliVredenburg kun je tijdens de beroemde en beruchte Tante Joke Karaoke Band-avonden meezingen met een heuse band. Zaterdag 12 januari is het weer zover. Het feestje begint om 23.00 uur en een ticket kost 12,50 euro.

Netflixquiz

Heb jij de seizoenen van Orange is the New Black gebingewatcht? Zat jij bij alle afleveringen van Stranger Things aan de buis gekluisterd? En heb je goed opgelet tijdens het kijken van The Sinner? Mooi, dan kun je komende zaterdag 12 januari meedoen met de Netflix Kwis bij de Kargadoor. De quiz begint om 20.00 uur en een ticket koop je voor 5 euro aan de deur.

Rewind

Tijdens Rewind in De Winkel van Sinkel stap je zaterdagavond in een muzikale tijdmachine. De avond begint met hits van toen en voert je langzaam maar zeker mee naar het heden. Van de Beatles naar Beyoncé, zeg maar. Let op: deze avond is voor 21-plussers. Een kaartje voor Rewind kost 13 euro, exclusief servicekosten.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht