Volledig scherm
© Utrechts' Finest / indebuurt Utrecht

De zeven leukste activiteiten van dit weekend in Utrecht

indebuurtJe hebt er de hele week naar uitgekeken en nu is het eindelijk zover: WEEKEND! Tijd om plannen te maken, dus. Wij helpen je een handje en zetten zeven leuke Utrechtse uittips voor je op een rijtje. Veel plezier!

No More Heroes: Who Run The World?

Who run the world? Als je geneigd bent om deze vraag volmondig met ‘GIRLS!’ te beantwoorden, word je waarschijnlijk heel blij van het No More Heroes feestje op vrijdagavond 12 april in TivoliVredenburg. Daar schallen die avond alleen maar nummers van vrouwen door de speakers: van Beyoncé tot Lorde en van Madonna tot Cardi B. Het feestje begint om 23.00 uur en een ticket kost 10 euro.

Utrecht’s Finest

Vrijdag 12 tot en met zondag 14 april vind je Utrechts’ Finest op het Janskerkhof: een speciaalbierfestival waar twintig verschillende brouwerijen uit de provincie Utrecht hun favoriete bier op tap presenteren. Gewapend met je festivalglas proef je het beste dat de regio Utrecht te bieden heeft. Verder zijn er dj’s, foodstands en op zondagmiddag is er een leuk kinderprogramma voor je kroost.

Fietsen + bier = topcombi

We blijven even hangen bij het thema ‘bier’, want je kunt zondag 14 april ook meedoen aan een smakelijke bierfietstocht. Tijdens de Utrecht Craft Beer tour spring je op de fiets en doe je onderweg brouwerij Eleven Brewery aan. Daarna fiets je door naar Utrechts’ Finest Festival op het Janskerkhof. Tijdens de tour proef je zes lekkere biertjes met bijpassende snacks en vertelt de gids je van alles en nog wat over streekbier.

De tour begint om 13.00 uur in het centrum van Utrecht en meedoen kost 24,95 euro per persoon. Hier lees je meer.

Feest in de tuin van Instock

De tuin Instock aan de Vleutenseweg is helemaal zomerklaar en om dat te vieren organiseert het restaurant dit weekend allerlei leuke activiteiten. Zo kun je op vrijdagmiddag met een koptelefoon op je hoofd een dansje wagen tijdens de Silent Disco Vrijmibo. Zaterdagavond strijkt de brommerbios neer in de tuin voor een docu-avond, en op zondag is er een Oud-Hollandse kidsmiddag (denk: spijkerpoepen, koekhangen en sjoelen).

Culturele Zondag

Zondag 14 april is het weer Culturele Zondag in Utrecht. Het thema is Go West en dat betekent dat er in Utrecht West van alles te doen is, van theatervoorstellingen tot lezingen en rondleidingen. We hebben drie leuke tips voor je op een rijtje gezet.

Record Store Day

Het is zaterdag 13 april Record Store Day en dat betekent dat je in veel muziekzaken van gratis optredens kunt genieten. Zo kun je bij Staffhorst Sabrina Starke bewonderen en laat folkzanger Bony King of Nowhere zijn dromerige liedjes horen bij Plato. Het hele programma vind je hier.

Gratis huidadvies en een goodiebag

Zaterdag 13 april is de open dag van Huid & Laser Utrecht. Tijdens dit evenement kan een huidexpert je advies geven én je kunt gratis een huidanalyse krijgen. Met een speciale methode worden dan jouw huidlagen in kaart gebracht. Op basis van de uitslag krijg je advies van een huidtherapeut over producten en behandelingen die daarbij passen. Fijne bonus: je ontvangt ook een gratis goodiebag. Hier lees je meer.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht