Volledig scherm
Een terrasje pikken langs de gracht in Utrecht. © indebuurt Utrecht

De zeven leukste dingen die je dit weekend in Utrecht kunt doen

indebuurtJe hebt er de hele week naar uitgekeken en nu is het bijna zover: WEEKEND! Tijd om plannen te maken, dus. Wij helpen je een handje en zetten zeven leuke Utrechtse uittips voor je op een rijtje. Veel plezier!

Silent cinema in de Oude Hortus

Film kijken en slimmer worden tegelijk, dat kan tijdens Smart Movies, het film- en wetenschapsprogramma van het Universiteitsmuseum Utrecht. Wetenschappers van de Universiteit Utrecht geven voorafgaand aan een familiefilm een minicollege. Dankzij de mobiele brommerbios bekijk je de film in de tuin van het museum, de Oude Hortus. Met een koptelefoon op wordt deze filmvertoning een heuse silent cinema!

Vrijdagmiddag (16.00 uur) kun je de film Taiki bekijken. Wetenschapper en filmmaker Sanne Sprenger vertelt hoe je een film maakt met een kind en een hond in de hoofdrol. De entree is gratis en hier lees je meer.

Snorfestival

Uitgeverij Snor is verhuisd naar de Nijverheidsweg in Utrecht. Zondag 26 mei kun je de nieuwe locatie komen bekijken tijdens het Snorfestival. Er worden die dag een heleboel nieuwe boeken gelanceerd en er zijn workshops voor jong en oud. Meer info vind je op de website van Snor.

The Streetfood Club meets The Rum Club

The Streetfood Club krijgt er binnenkort een broertje bij: The Rum Club opent half juni aan de Oudegracht. De nieuwe horecazaak wordt een restaurant en bar ineen en gaat maar liefst tweehonderd soorten rum serveren. Vrijdagavond 24 mei kun je in The Streetfood Club een voorproefje krijgen van deze nieuwe hotspot. Verwacht tropische vibes, schalen vol lekkers, een tikibar en free shots. Het feest begint om 22.00 uur en hier lees je meer.

Lady Bird in Filmcafé

Bij Filmcafé kijk je vrijdagavond 24 mei (gratis!) de film Lady Bird over een rebelse puber die zich fel afzet tegen de wereld om haar heen en in het bijzonder haar moeder. De film begint om 20.30 uur, aansluitend is er een feestje in Filmcafé.

Waan je in Italië

Een heel weekend lang genieten van Italiaanse charme in de breedste zin van het woord kan op 24, 25 en 26 mei op Kasteel de Haar. Ontdek, proef, beluister en beleef alle facetten van Bella Italia. Er zijn kookshows, optredens, proeverijen en nog veel meer. Tickets kosten 17,50 euro per persoon en hier lees je meer.

Meeblèren met Tante Joke

In TivoliVredenburg kun je tijdens de beroemde en beruchte avonden van de Tante Joke Karaoke Band meezingen met een heuse band. Zaterdagavond 25 mei is het weer zover. Het feestje begint om 23.00 uur en een ticket kost 12,80 euro.

Tweedehands shoppen bij Fris

Toe aan een frisse wind door je kledingkast? Dan moet je zondag 26 mei bij Filmcafé zijn. Tijdens tweedehandskledingmarkt Fris snuffel je bij meer dan vijftig kramen naar een ‘nieuw’ item, terwijl je tussendoor geniet van koffie en taart of een biertje. Hier lees je meer.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht