Volledig scherm
© Paul van Dorsten

De zeven leukste dingen die je dit weekend wil doen in Utrecht

Is het al vrijdag? JA! En dat betekent maar één ding: tijd om weekendplannen te maken. Wij van indebuurt helpen je daar graag een handje mee. Deze leuke dingen kun je dit weekend doen in Utrecht:

Terrassen Festival

Het Terrassen Festival keert dit weekend weer terug op het Janskerkhof. Van 26 t/m 28 juli wordt het plein omgetoverd tot één groot terras met een Caribisch tintje. Hier lees je er meer over.

Dobberen en slobberen

Volledig scherm
© Robin Utrecht

Zaterdag 27 juli is er een soort light versie van Utrecht Drijft: Dobberen en Slobberen. Zónder muziek, drijvende barren en entreekosten, maar mét rubberen boten in de gracht en lekkere drankjes. Om 12.00 uur verzamelt iedereen zich in het Lepelenburgpark voor een verfrissend tochtje over het water. Hier vind je meer info.

Swan Market

Op de Swan Market, zondag 28 juli van 11.00 tot 17.00 uur op het Vredenburgplein in Utrecht, vind je heel veel kraampjes vol sieraden, kleding, speelgoed, vintage vondsten en meer. Eten en drinken haal je bij een van de foodtrucks en voor muzikaal vermaak wordt ook gezorgd. De kids kunnen mee, want er is een zweefmolen, een springkussen en een tekentafel.

Watergevecht

Volledig scherm
© ANP

Deze zondag 28 juli kun je bij Copacabajes meedoen aan een manhunt met waterpistolen. Hoe werkt dat? Nou, je krijgt een waterpistool en een foto van je target. Heb je je target gevonden, dan spuit je hem nat. Vervolgens neem je de foto van zíjn target en ga je diegene opzoeken. Je snapt het al: degene die aan het eind de meeste foto’s heeft verzameld, wint het spel. Hier lees je er meer over.

Stille disco

Volledig scherm
© ANP

Bij Biergarten 030, het terras van Filmcafé en Oproer, kun je zaterdag dansen in de stille disco. Je krijgt een koptelefoon waarmee je tussen drie kanalen kunt schakelen, house&disco, 80's/90's/pop en tropical/urban hits. Het feestje begint om 16.00 uur en hier kun je alvast je kaartje á €10,- kopen.

Tante Joke Karaoke Band

In TivoliVredenburg kun je tijdens de beroemde en beruchte Tante Joke Karaoke-band avonden meezingen met een heuse band. Vanavond, vrijdag 26 juli, is het weer zover. Het feestje begint om 23.00 uur en een ticket kost €12,80.

Springen

Een enorm ‘springmatras’ van 14 bij 20 meter waar iedereen zich op uit mag leven: je vindt het op het Berlijnplein in Leidsche Rijn. Dus, heb je dit weekend energie over? Ga springen!

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht