Volledig scherm
© indebuurt Utrecht / Jule Geleijn

De zeven leukste dingen die je dit weekend wil doen in Utrecht

indebuurtHet is vrijdag en dat betekent maar een ding: bijna weekend! We hebben de leukste dingen die er in Utrecht te doen zijn voor je op een rij gezet. Veel plezier!

Tijdens Je Lievelings, vanavond (vrijdag 15 maart) in EKKO, bepaal je zelf wat de dj draait. Met de app (te bereiken via www.je-lievelings.nl) vraag je jouw lievelingsliedje aan. Wordt het smooth dansen op Drake of luidkeels meezingen met Adele? Tickets zijn beschikbaar vanaf €8,50 en hier lees je meer.

Karaoke bij Bij Moov

Zin om een avondje lekker de longen uit je lijf te zingen? Kom dan zaterdag langs bij eetcafé Bij Moov (dat staat voor ‘bij mijn ouders op visite’). Het eetcafé zal worden omgetoverd tot een podium waar jij je zangkunsten kan laten horen aan andere karaoke-liefhebbers. Hier lees je meer.

NLdoet

Met z’n allen de handen uit de mouwen steken om Utrecht nóg een stukje mooier te maken. Wat kun je daar nou níet leuk aan vinden? Tijdens NLdoet op 15 en 16 maart kun je in Utrecht heel veel toffe klussen doen. Je helpt er je stadsgenoten mee én krijgt er een goed gevoel van. Win-win, dus! Kijk op nldoet.nl voor alle klussen in Utrecht en om je aan te melden.

Nederlands Theatersport Toernooi

Zaterdag en zondag komt het Nederlands Theatersport Toernooi (NTT) zoals ieder jaar weer naar Utrecht en kun je twee dagen lang live genieten van meer dan honderd geïmproviseerde voorstellingen in Het Huis! Een absolute aanrader voor liefhebbers van de Lama’s. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €7,50. Meer info vind je hier.

Mud Masters Indoor Parcours

Hou je van een uitdaging, ben je sportief en niet bang om vies te worden? Dan moet je dit weekend in de Jaarbeurs zijn. Hier vind je een indoorparcours van Mud Masters. Het parcours is zo opgebouwd dat je telkens 500 meter hardloopt, waarna je de arena in het midden van de hal betreedt om een hindernis of workout te doen. Dit herhaal je tien of twintig keer. Voordat je trots de finish aantikt, heb je dus 5 of 10 kilometer hardgelopen en tien of twintig uiteenlopende hindernissen en work-outs afgelegd. Ook fijn: er is streetfood, een bar en een DJ. Meer info en tickets vind je hier.

Duckrace

Maar liefst tweeduizend knalgele badeendjes worden zaterdagmiddag de Utrechtse Singel in gekieperd. Elk badeendje heeft een nummer en de eerste nummers die de overkant van de gracht bereiken, winnen een prijs. Het geld dat wordt opgehaald met deze badeendenrace gaat naar Campagneteam Huntington en Stichting Taal Doet Meer.  Je kunt hier een eendje kopen en meedoen, maar alleen kijken kan natuurlijk ook. De Duckrace begint zaterdag om 13.00 uur vlak voor Roost aan de Singel.

Film en ontbijt bij Rabarber

Je zondagochtend op een relaxte manier beginnen, dat kan dit weekend bij Rabarber. Er draait een film (welke is nog even een verrassing), voor €2,50 krijg je een mok die je eindeloos mag bijvullen met filterkoffie en er staat ontbijt voor je klaar. De entree is gratis en je bent vanaf 10.00 uur ‘s ochtends welkom.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht