De zeven leukste dingen die je kunt doen dit weekend in Utrecht

indebuurtIs het al vrijdag? Jaaa! En dat betekent maar één ding: tijd om plannen voor het weekend te maken. Wij hebben de leukste activiteiten van dit weekend in Utrecht voor je op een rij gezet. Geniet ervan!

Stille disco in Filmcafé

Volledig scherm
© ANP

Zo af en toe uit je plaat gaan in een doodnormale kroeg is leuk, maar dansen in een silent disco is nog véél leuker. In Filmcafé vind je komende zaterdagavond 1 december zo’n stille disco. Het idee is heel simpel: iedereen draagt een koptelefoon waar je de muziek van jouw voorkeur door hoort (je kunt uit verschillende kanalen kiezen) en dan mogen de voetjes van de vloer. Vergeet ook niet af en toe om je koptelefoon af te zetten voor een hilarisch effect. De silent disco begint om 23.00 uur en een kaartje kost 9 euro.

Vintage rommelmarkt

Volledig scherm
© Unsplash / indebuurt Utrecht

Ben je altijd op zoek naar parels uit een ver verleden en houd je van spullen met een verhaal? Dan moet je komende zaterdag bij Queridon aan de Saffierlaan zijn, want daar is een vintage rommelmarkt. De markt begint om 12.00 uur en de toegang is gratis.

Stemmen op de Top 2000

Volledig scherm
Top 2000 © ANP

De Top 2000 van NPO Radio 2 is voor veel Nederlanders een jaarlijks muzikaal hoogtepunt. Van 25 tot en met 31 december hoor je de beste tweeduizend nummers aller tijden. Welke hitjes dat zijn bepaal jij en dat hoef je dit jaar niet achter je laptop te doen. Je kunt komende zaterdag 1 december namelijk ook bij café Florin je stem uitbrengen. Hier lees je meer.

First dates bij Stathe

Volledig scherm
© Unsplash / indebuurt Utrecht

Kijk jij ook zo graag naar het tv-programma First Dates? Je vergapen aan de ongemakkelijke momenten of juist meegenieten wanneer de vonk wél overslaat… Heerlijk! Zondag 2 december kun je zelf ervaren hoe het is om met een wildvreemde te daten. Via dateninstathe@gmail.com kun je je aanmelden voor een blind date. Cupido doet de rest! De First Dates-avond begint om 17.30 uur. Per e-mail krijg je te horen of er een match voor jou is gevonden.

Feestje bij Staffhorst

Volledig scherm
© Unsplash / indebuurt Utrecht

Bij Muziek Staffhorst Vinyl en Q-Vignes Wijnimport is zaterdag 1 december van 11.00 tot 19.00 uur een feestje. Er is veel livemuziek, er zijn lekkere hapjes en je kunt die dag van alles winnen. Ook wordt de nieuwe platenkelder geopend, die helemaal volstaat met tweedehands vinyl. Hier lees je er meer over.

Afscheid nemen bij Venue

Volledig scherm
Venue Utrecht. © Venue Utrecht

Helaas, Venue aan de Varkensmarkt in Utrecht sluit zaterdag 1 december definitief de deuren. Maar niet voordat er nog één keertje goed gedanst wordt. En dus is er op diezelfde dag een afscheidsfeestje waarbij de hele inboedel, van vloerkleed tot ijsblokjesmachine, te koop is. Hier lees je meer.

Mekka op zondag

Volledig scherm
© Unsplash / indebuurt Utrecht

Iedere eerste en derde zondag van de maand kun je bij de Metaal Kathedraal naar Mekka op Zondag. Zo ook zondag 2 december. Het programma met muziek, film, lezingen, workshops en nog veel meer is gratis te bezoeken. Voor sommige onderdelen is er wél een aparte kaartverkoop. Ook is er een markt met een duurzaam, lokaal en biologisch aanbod. Op metaalkathedraal.nl lees je meer.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht