Volledig scherm
© Foto: Unsplash

De zeven leukste dingen dit weekend in Utrecht

Is het al vrijdag? Jaaa! En dat betekent maar één ding: tijd om plannen voor het weekend te maken. Wij hebben de leukste activiteiten die er dit weekend te doen zijn in Utrecht voor je op een rij gezet. Geniet ervan!

Fijne feestjes

Heb je zin om dit weekend (vrijdag 21 t/m zondag 23 september) met de voetjes van de vloer te gaan? Dat kan, want er zijn heel wat fijne feestjes in ons mooie stadje waar je heen kunt. We hebben er drie voor je op een rij gezet waar je je – volgens ons – heel prima kunt vermaken. Hier lees je meer.

Op pad met het Stadsdichtersgilde

Volledig scherm
© Foto: indebuurt Utrecht

Speciaal voor het International Literature Festival Utrecht presenteert Het Utrechts Stadsdichtersgilde zaterdagmiddag 22 september Lopen Tussen De Regels: een wandeling langs muurgedichten, muziek en binnentuinen. Meedoen kost € 5,- en hier lees je meer.

Ter voorbereiding kun je alvast dit lijstje bekijken.

Appels en peren plukken

Volledig scherm
© Foto: indebuurt Utrecht

Bij fruitbedrijf Plomp aan de Parkweg in Vleuten mag je komende zaterdag 22 september appels en peren komen plukken in de fruitgaard. Kinderen kunnen zelf hun appel schillen met de appelschilmachine en er staat een groot springkussen. Na het plukken is er voor iedereen op het terras in de boomgaard een gratis kopje koffie.

Je bent vanaf 10.00 uur 's ochtends welkom bij Plomp. De toegang is gratis, maar je betaalt wel voor de appels en peren die je meeneemt. Hier lees je meer.

Tijdens dit gratis mode-event word je klaargestoomd voor de herfst (gesponsord)

Koken met kids

Volledig scherm
© Foto: ANP

Op zondagmiddag 23 september organiseert restaurant Instock samen met UNICEF Utrecht een kookworkshop voor kinderen, helemaal in het thema 'voedselverspilling'. Je kroost kan er niet alleen kokkerellen, er is ook een interactieve kidsquiz en je krijgt er allerlei handige tips over het tegengaan van voedselverspilling. Meedoen kost € 10,- (inclusief cake en huisgemaakte ijsthee). Meer info vind je op de website van Instock.

Binnengluren bij de mooiste trouwlocaties

Volledig scherm
© Foto: Pexels / indebuurt Utrecht

Stap jij binnenkort in het huwelijksbootje? En wil je ‘ja!’ roepen op een Utrechtse droomlocatie? Blok dan zondag 23 september in je agenda! Tijdens de Open Toptrouwlocatie Route zetten verschillende trouwspots hun deuren wagenwijd open voor aankomende bruidsparen. Ook in Utrecht zijn er heel veel mooie plekken waar je het ja-woord kunt geven. Bij deze Utrechtse trouwlocaties kun je zondag een kijkje nemen.

Gratis concertje meepakken

Country, pop en americana, dat kun je verwachten van het debuutalbum Sisters van The Bluebirds. Ze laten zondag 23 september een aantal van hun mooiste liedjes horen in Utrecht, bij boekwinkel Broese om precies te zijn. Je bent vanaf 13.30 uur welkom en de toegang is gratis.

Feest bij RAUM

Volledig scherm
© Foto: indebuurt Utrecht

RAUM, de openbare expositieruimte in Leidsche Rijn, is jarig en viert zondag 23 september een feestje. Er zijn hapjes en drankjes, er is lekkere muziek en er zijn leuke activiteiten. Er is een RAUM Markt, waarbij de inwoners van Leidsche Rijn – die uit veel ZZP’ers bestaat – hun spullen en diensten aanbieden. In het gloednieuwe horecapaviljoen Venster kun je lekkere biohapjes en -happen eten, bereid met producten die zoveel mogelijk uit de regio komen. Naast shoppen en eten valt er ook wat te leren: de hele middag zijn er workshops te volgen die in het teken staan van een betere buurt, stad en wereld. Hier lees je meer.

Dit artikel wordt je aangeboden door indebuurt Utrecht

Lees ook:
Dit is de perfecte plek in Utrecht om (voor een prikkie!) de nazomer te vieren (gesponsord)

Ontdek meer over leuke hotspots, eten, drinken, uitgaan, wonen en winkelen in Utrecht op indebuurt Utrecht.

Bekijk ook:
De leukste vacatures in Utrecht
De beste aanbiedingen in Utrecht

indebuurt

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht