De zeven leukste dingen om dit weekend te doen in Utrecht

indebuurtHet wordt lekker weer dit weekend en er is van alles te doen in Utrecht. 

Sushi Festival

Volledig scherm
© Festival JOY

Sushi en festivals, die twee combineren is hemels, als je het ons vraagt. En dat is precies wat Sushi & Asian Streetfood Festival JOY doet. Dit weekend strijkt het foodfestival met tientallen foodtrucks neer in het Griftpark. Het festival is van vrijdag tot en met zondag en hier lees je er meer over.

Het dak op met The Beatles

Op 30 januari 1969 speelden The Beatles hun allerlaatste concert op het dak van het hoofdkantoor van Apple Inc. in London. De Beatles coverband One After 909 doet dat zaterdag nog eens dunnetjes over, maar dan op het dak van de Pathé-bioscoop op het Berlijnplein in Leidsche Rijn. Verwacht een avondvullend programma geheel in het teken van de Fab4. De avond begint om 18.00 uur en tickets kosten €18,50 per persoon. Op de website van Pathé vind je meer info.

Mekka op Zondag

Volledig scherm
© Foto: Unsplash

Iedere eerste en derde zondag van de maand kun je bij de Metaal Kathedraal naar Mekka op Zondag. Het programma met muziek, film, lezingen, workshops en nog veel meer is gratis te bezoeken. Voor sommige onderdelen is er wel een aparte kaartverkoop. Ook is er een markt met een duurzaam, lokaal en biologisch aanbod. Op www.metaalkathedraal.nl lees je meer.

Plantenruilmarkt

Volledig scherm
© Unsplash

Kan jouw urban oerwoud nog wel wat groen gebruiken? Of moet je juist van je planten af? Hoe dan ook, je bent komende zondag welkom bij de gratis plantenruilmarkt in Hof van Cartesius aan de Vlampijpstraat. Kom ruilen, koop een stekje of mooie plantenpot en krijg tips over het overpotten en stekken van je favoriete kamerplant.

SOEK

Volledig scherm
© Unsplash

Hoe smaakt het Iraanse gerecht ‘ash reshte’? Hoe ziet traditioneel Sudanese kleding eruit? En wil jij graag eens henna proberen? Zondag wordt De Voorkamer aan de Kanaalstraat omgetoverd tot een Soek (= Arabische markt). De ontmoetingsplaats in Lombok verandert in een feestelijke plaats vol kleuren, geuren en proeverijen.

SOEK begint zondag om 14.00 uur. Hier lees je meer info.

Film bij Fort aan de Klop

In Overvecht-Noord is Fort aan de Klop een prachtige locatie op een eilandje midden in de natuur. Zondagavond om 21.00 uur kun je er de film Tango Libre kijken. De avond is onderdeel van Cinema Buiten, een serie filmvertoningen op bijzondere locaties in de provincie Utrecht. Kaartjes kosten €9,50 per persoon en koop je hier.

Ga naar buiten!

Volledig scherm
© Indebuurt Utrecht

Heb jij de afgelopen dagen alweer zuchtend je warme truien en dikke dekens tevoorschijn gehaald? Dan halen we je maar wat graag uit je pre-winterdip, want het wordt dit weekend lekker weer. Vanaf zaterdag wordt het rond de 20 graden in Utrecht en gaat de zon schijnen. Daarna kunnen de temperaturen oplopen tot zo’n 23 graden. Trek er lekker op uit, nu het nog kan en ga een stuk fietsen of duik het terras op!

Dit artikel wordt je aangeboden door indebuurt Utrecht

Lees ook:
Monique van Easyslim.nu: ‘Dit is afslanken anno 2018’ (gesponsord)

Ontdek meer over leuke hotspots, eten, drinken, uitgaan, wonen en winkelen in Utrecht op indebuurt Utrecht.

Bekijk ook:
De leukste vacatures in Utrecht
De beste aanbiedingen in Utrecht

indebuurt

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht