Volledig scherm
streekbierfestival © Streekbierfestival

De zeven leukste evenementen dit weekend in Utrecht

indebuurtDe leukste twee dagen van de week staan weer voor de deur en dus is het tijd om weekendplannen te maken. Of je nou uit je plaat wil gaan, of wil relaxen, er zijn de komende twee dagen genoeg leuke dingen te doen in Utrecht.

Streekbierfestival

Bierfans, blok donderdag 4 tot en met zondag 7 april in de agenda voor de tiende editie van het Streekbierfestival. Vier dagen lang kun je bij dertig Utrechtse cafés verschillende streekbieren proeven. Meer info vind je hier.

Berliner Garten

De Berlijnse muur, een vintagewinkel op iedere straathoek en hier en daar een knipoog naar de DDR-tijd: iedereen die weleens in Berlijn geweest is, weet: er hangt een authentiek, rauw sfeertje dat niet te evenaren is. Toch gaan de mensen achter hotspot RAUM het proberen tijdens Berliner Garten, een terugkerend openluchtfestival dat ‘experimenteert met het beste van Berlijn’. Op zondag 7 april is de eerste editie en hier lees je er meer over.

Wijn en vintage

Wijn drinken en vintage shoppen, dat gaat hartstikke goed samen vindt de organisatie van VinoKilo. Het idee achter VinoKilo is eigenlijk heel simpel: een grote markt waarbij je tweedehands items koopt en betaalt per kilo (20 euro in dit geval). En ja, tijdens het shoppen kun je je dus tegoed doen aan lekkere wijntjes. Je vindt de VinoKilo sale op zondag 7 oktober bij Perron E in de Concordiastraat. Het evenement begint om 09.00 uur en entree kost 2 euro.

Nóg een vintage kilosale

Ook in de Jaarbeurs kun je zondag urenlang neuzen tussen rekken vol vintage kleding, tassen, hoeden, sjaals en andere accessoires. De kilo sale wordt georganiseerd door Vintage Per Kilo. De entree is 2 euro (je kunt je kaartje nu alvast online bestellen) en per kilo kleding betaal je 18 euro. De deuren van de Jaarbeurs gaan om 10.00 uur open en je kunt tot 18.00 uur komen shoppen.

Hier lees je meer over de vintage kilo sale in de Jaarbeurs.

Brommerbios bij LE:EN

Wat als je een gabber bent, maar een ambitie hebt om concertpianist te worden? Daar gaat de alom geprezen documentaire WOGNUM over. De docu draaide eerder op het Nederlands Film Festival en is zaterdag te zien bij LE:EN. De filmvoorstelling wordt verzorgd door de mobiele brommerbios en na afloop is er als kers op de taart een heus concert van de hoofdpersoon. De film begint om 19.30 uur en voor 5,75 euro ben je erbij.

Utrecht Speelt

Spelletjeswinkel Subcultures komt dit jaar (bijna) iedere eerste zondag van de maand op de koffie bij Brauhaus aan de Westerkade. Met een stapel spelletjes mee. Aan jou de taak om ze uit te proberen, al dan niet onder begeleiding van een van de Game Gurus. De spellen laten ze achter in het Brauhaus, zodat je ze later ook nog een keertje kan komen spelen. Utrecht Speelt begint op zondag 7 april om 12.00 uur. Je hoeft geen entree te betalen.

WijnSpijs wandeling

Tijdens de WijnSpijs Wandeling doe je al wandelend zes Utrechtse hotspots en klassiekers aan, terwijl er op iedere plek een glas wijn en een ‘signature dish’ voor je klaar staat. Zondagmiddag 7 april kun je weer meedoen aan deze culinaire wandeling voor 64 euro. Restaurants die je een bezoekje brengt zijn onder meer Stan &CO, Florent en Stadskasteel Oudaen. De wandeling start vanaf 12.00 uur en een ticket koop je via www.wijnspijs.nl.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht