Volledig scherm
Wethouder Mobiliteit Peter Bekker en Anja van Soelen, beleidsmedewerker Provincie Utrecht, zijn blij met de ingebruikname van de KeoBikes-deelfietsen in IJsselstein. © Gemeente IJsselstein

Deelfietsen moeten IJsselsteiner overhalen het ov te gebruiken

Via de vandaag in gebruik genomen speciale carrousel met twaalf deelfietsen hoopt de gemeente IJsselstein het gebruik van openbaar vervoer aantrekkelijker te maken. Het rek met deelfietsen, KeoBikes genaamd, staat langs de Beneluxweg.

,,De deelfiets maakt de keuze voor het openbaar vervoer gemakkelijker én de regio en IJsselstein nog beter bereikbaar met het ov”, verwacht wethouder mobiliteit Peter Bekker. De gemeente heeft de carrousel geplaatst bij de bushalte Ewoud, omdat veel mensen die werken op bedrijventerreinen Overoudland, Lagedijk en Panoven hier uitstappen. Onder meer buslijnen 195 en 295, die van IJsselstein naar Utrecht Centraal gaan, stoppen hier. 

Concept

De fietsen kunnen gehuurd worden door middel van de KeoBike-app. De daghuur van een tweewieler bedraagt 3 euro. KeoBike is een concept van regionaal vervoersbedrijf Keolis. Dat bedrijf begon in 2016 met het deelfietsplan. Inmiddels zijn er 290 fietsen in omloop. Deze kunnen op 25 locaties worden ingeleverd. In de eerste helft van dit jaar komen daar nog eens vijftien locaties en 160 fietsen bij. De Keobikes zijn tot nu toe voornamelijk in de provincie Gelderland te huur. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht