Volledig scherm
Studentencomplex De Johanna. © Angeliek de Jonge

Deltavlieger springt van studentencomplex Utrecht

UpdateAls er een vergunning is én het weer meezit, zal op vrijdag 18 augustus een deltavlieger een vlucht maken vanaf studentencomplex De Johanna in Utrecht. Volgens de bedenkers van de stunt is het de eerste keer dat een deltavlieger vanaf een gebouw zal starten.

De piloot van de deltavlieger is voormalig Nederlands kampioen Arne Tanzer. De Johanna op De Uithof is uitgekozen omdat het hoog genoeg is voor een vlucht met een deltavlieger en omdat er een goed landingsterrein aan de voet van het gebouw ligt. Eigenaar SSH van het gebouw is volgens de organisatoren enthousiast over het plan.

De stunt wordt uitgevoerd om het deltavliegen meer bekendheid te geven. Twee dagen van tevoren wordt aan de hand van de weersvoorspellingen besloten of de vlucht daadwerkelijk door kan gaan. 

Geen vergunning

Navraag door deze krant leert overigens dat de organisatie Deltavliegstunt geen vergunning heeft aangevraagd voor de spectaculaire vlucht. En dat is wel nodig, laat  de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD), dat vergunningen verleent voor dergelijke acties, desgevraagd weten. Woordvoerder Ruud Klunder: ,,Zonder ontheffing kan de vlucht geen doorgang vinden.''

,,Na eerder uitvoerig overleg met de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart is ons niet gebleken dat ontheffing vereist was'', reageert Deltavliegstunt. ,,De organisatie zal in gesprek met de gemeente treden om de eventueel benodigde ontheffing te kunnen verkrijgen en hoopt dat de stunt alsnog doorgang kan vinden.''

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht