Volledig scherm
In de nacht van zaterdag op zondag brak de man in bij de Gall & Gall in Den Dolder. © Menno Bausch

Den Dolder schrikt van patiënt uit psychiatrische kliniek die ‘s nachts slijterij plundert

Den Dolder is geschrokken van een man die in de nacht van zaterdag op zondag de ruit van een slijterij in het dorp insloeg en drank mee nam. De man bleek kort daarvoor vertrokken te zijn uit de psychiatrische kliniek, waar Michael P. ook heeft gezeten. 

Woordvoerder Jan Scherphuis van de belangenvereniging Den Dolder: ,,Het gaat weliswaar niet om een forensische cliënt, maar het is toch weer even schrikken. Hoe kan dat midden in de nacht? De instelling zegt dat hij in zijn recht stond, maar ik zou zeggen, zoek de grenzen op en hou hem binnen tot er rustig naar gekeken is. Dit is het zoveelste gat in de wetgeving.”

 Volgens een verklaring van Fivoor verbleef de man niet als straf in de instelling, maar was zijn behandeling wel bij een veroordeling opgelegd als voorwaarde voor een voorwaardelijke gevangenisstraf. De man was dus geen vrijheidsbeperking opgelegd.

Volgens woordvoerder Cees Siermann van Fivoor waren medewerkers van de instelling er desalniettemin niet voor de man te laten gaan, maar is daar na overleg met de Reclassering toch toe besloten. De man is later in de nacht aangehouden toen hij na zijn actie in het dorp terugkeerde bij WIER.

De reclassering was niet bereikbaar voor een reactie.

Michael P. 

In Den Dolder is de verhouding tussen de dorpsbewoners en de kliniek voor psychiatrische hulpverlening gevoelig sinds de moord op Anne Faber anderhalf jaar geleden. Zij bleek verkracht en om het leven gebracht door Michael P. die in een andere afdeling van dezelfde kliniek verbleef.  Hij genoot veel vrijheid omdat in de kliniek onvoldoende over de achtergrond van P. bekend was. Hij verkrachtte eerder twee jonge vrouwen. Deze zaak zorgde voor veel zorgen onder de bewoners van Den Dolder

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht