Peter den Oudsten, waarnemend burgemeester van Utrecht, in gesprek met politie tijdens de schorsing in een speciale commissievergadering van de gemeenteraad. Inzet: Jerry Goossens.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter den Oudsten, waarnemend burgemeester van Utrecht, in gesprek met politie tijdens de schorsing in een speciale commissievergadering van de gemeenteraad. Inzet: Jerry Goossens. © ANP

Denk en PVV geven elkaar een high five na relletje dankzij burgemeester

COLUMNSchrijver, journalist en columnist Jerry Goossens schrijft van dinsdag tot en met zaterdag over wat hem opvalt in de stad Utrecht. Dit keer over de ‘knuppeltactiek’.

 1. Plan miljoeneninjectie ‘zwak’ Overvecht onder vuur: ‘Hoeveel projecten hebben we niet al gehad afgelopen jaren’
  PREMIUM

  Plan miljoenen­in­jec­tie ‘zwak’ Overvecht onder vuur: ‘Hoeveel projecten hebben we niet al gehad afgelopen jaren’

  De omvangrijke plannen van wethouder Kees Diepeveen (GroenLinks) om achterstandswijk Overvecht er bovenop te helpen, liggen onder vuur. Enkele partijen in de Utrechtse gemeenteraad hebben kritiek op hoe de miljoenen in de grootste wijk van de stad straks worden uitgegeven aan een waaier van programma’s. ,,Hoeveel projecten hebben we niet al gehad de afgelopen jaren?’’
 2. Zonder vaccin zaten we zes jaar in lockdown, maar hoe effectief waren de andere coronamaatregelen?
  PREMIUM

  Zonder vaccin zaten we zes jaar in lockdown, maar hoe effectief waren de andere coronamaat­re­ge­len?

  De avondklok, lockdowns, scholen die sloten, mondkapjes, het coronatoegangsbewijs en natuurlijk de vaccins. Tijdens de coronapandemie trok het kabinet een heel arsenaal aan maatregelen uit de kast. Maar welke waren het meest effectief? En wat hadden we achteraf echt niet moeten doen? Wetenschappers van UMC Utrecht, met onder meer OMT-lid Marc Bonten, deden onderzoek. Dit zijn de opvallendste resultaten.
  Utrecht