De op Instagram mateloos populaire Dennis Schuring was agent in de binnenstad van Utrecht, maar gaat nu in en rond Woerden aan de slag als leidinggevende.
Volledig scherm
PREMIUM
De op Instagram mateloos populaire Dennis Schuring was agent in de binnenstad van Utrecht, maar gaat nu in en rond Woerden aan de slag als leidinggevende. © Rianne den Balvert

Dennis (39) is de populairste agent van Utrecht op Instagram, maar nu is hij weg

Hij is misschien wel de bekendste politieagent van Utrecht en veruit de populairste op sociale media. Maar nu is hij weg. Dennis Schuring (39) heeft het drukke Utrecht achter zich gelaten en zet zijn ervaring nu in als politie-leidinggevende in het veel groenere gebied van Woerden, Oudewater, Montfoort, Lopik en IJsselstein. ,,Ik heb een hekel aan selfies, het gaat niet om mij.”

Vraag in Utrecht centrum een willekeurige jongen van tussen de 18 en 24 jaar oud wie Dennis Schuring is en de kans is groot dat hij het weet. Bijna 15.000 volgers heeft agent Dennis op Instagram en dat aantal neemt dagelijks toe. Tweederde van hen is jongen. Opvallend vaak horen ze tijdens sollicitatiegesprekken bij de politie dat een jeugdige kandidaat zich heeft aangemeld omdat het werk hen zo aanspreekt, door foto’s en filmpjes die zij onder andere zagen via bekende agenten zoals Dennis.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht