Volledig scherm
Dennis (r) met zijn beste vriendje Marten © Ruud Voest

Dennis mag voorlopig toch in Utrecht blijven

UtrechtHet Utrechtse jongetje Dennis (8) hoeft voorlopig niet naar een opvanglocatie voor asielzoekers in Amersfoort. Hij en zijn familie mogen vooralsnog in Utrecht blijven, als ze daar onderdak vinden. Ze wonen nu nog in een asielzoekerscentrum in de Domstad, maar dat moeten ze verlaten. Dat heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie dinsdagavond gemeld.

Dennis en zijn familie moeten zich in de komende periode elke week melden bij de vreemdelingenpolitie. Ook moeten ze meewerken aan uitzetting naar Kenia.

De moeder van Dennis moet met haar kinderen het land uit omdat zij al jarenlang illegaal is. Dennis is geboren en getogen in Nederland, maar hij komt niet in aanmerking voor het kinderpardon. Zijn aanvraag is afgewezen. Zijn Utrechtse klasgenoten hebben tienduizenden handtekeningen opgehaald om hem toch hier te houden.

Dennis heeft bezwaar aangetekend tegen zijn afwijzing. Zijn advocaat eist dat het jongetje in ieder geval in Utrecht mag blijven wonen totdat is beslist op het bezwaar. Maar volgens het ministerie kan daar geen sprake van zijn. De uitzettingsprocedure gaat gewoon door, omdat er een besluit is genomen. Die beslissing wordt niet opgeschort door bezwaar aan te tekenen, aldus een woordvoerster.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht