Villa Orloff Lucasbolwerk
Volledig scherm
Villa Orloff Lucasbolwerk © AD

Derde vestiging café Orloff gaat in maart eindelijk open

In april 2018 zou ie opengaan: de derde vestiging van café Orloff. Maar de verbouwing liep meer en meer vertraging op en dus is het statige pand aan het Lucasbolwerk nog steeds potdicht. Maar in maart gaat Villa Orloff dan écht open. 

De gewenste openingsdatum verschoof van eind maart 2018 naar oktober, misschien wel november 2018. De sleutel voor het nieuwe café had eigenaar Martijn Cools al in december 2017. Een definitieve openingsdatum roepen doet hij niet, maar: „We zijn aardig op weg, dus midden of eind maart gaat lukken.” De verbouwing van het monumentale pand, schuin tegenover de Stadsschouwburg, bleek meer voeten in aarde te hebben dan gehoopt. „Het krijgen van de juiste vergunningen was moeilijk en daarnaast verkeerde het pand in slechte staat. We hebben alles vernieuwd, alleen de muren zijn overeind gebleven.”

Cools baalt ervan dat zijn zaak nog steeds niet open is, zeker met het mooie weer van de afgelopen dagen, maar benadrukt dat niemand er schuldig aan is. „We zijn afhankelijk van andere partijen en die hebben het allemaal druk.”

De nieuwe vestiging van café Orloff wordt zoals Utrechters 'm gewend zijn. „De bouwstijl en het interieur zijn in dezelfde stijl als de Orloff aan de Donkere Gaard en Orloff aan de Kade. Alleen zit Villa Orloff in een statig, nostalgisch pand met een groot terras ervoor.” 

25+

De derde Orloff richt zich op een 25+-publiek en is van 's morgens tot 's avonds laat open. De nadruk ligt op borrelen. „Op de menukaart staan borrelplanken, pizza's en een paar gerechten. Maar als je om 16:00 uur nog een ontbijtje wil, is dat ook prima.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht