Volledig scherm
Een auto in de Bolksbeekstraat stond in lichterlaaie. © Michiel van Beers

Dertiende autobrand in Utrecht in negen dagen

Hoewel de politie een verdachte heeft aangehouden, is er gisteravond opnieuw een auto in Utrecht in vlammen opgegaan. Het is al de dertiende autobrand in negen dagen tijd. 

De brand werd rond kwart over acht  Bolksbeekstraat ontdekt. Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen al uit de Volkswagen Polo. De brandweer kon het voertuig niet meer redden. Bij de bluswerkzaamheden werd een brandstofspoor aangetroffen.

De verdachte die dinsdagvond werd aangehouden na het in brand steken van een auto aan de Peltlaan in Kanaleneiland, is een 17-jarige jongen uit Utrecht. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Getuigen van de brandstichting zagen de jongen rond 21.30 uur samen met een andere man wegrijden op een scooter. Door het afgeven van een duidelijk signalement en camerabeelden van kort na de brandstichting, kon de tiener even later aan de Trumanlaan worden aangehouden.

Verhoren

De jongen zit nog vast. Een woordvoerster van de politie kon nog niet zeggen of hij van nog meer brandstichtingen wordt verdacht. ,,Dat zal uit de verhoren moeten blijken”, liet zij weten.

Ook in Nieuwegein ging een auto op de parkeerplaats aan de Pallasburg in Nieuwegein verloren. Ondanks dat de brandweer snel arriveerde, was het voertuig niet meer te redden.  Vermoedelijk is de brand aangestoken. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht