Volledig scherm
Désirée Majoor wordt de nieuwe directeur van Theater Kikker in Utrecht en Podium Hoge Woerd in Leidsche Rijn. © Engelbert Fellinge

Désirée Majoor nieuwe directeur van Theater Kikker in Utrecht

Désirée Majoor wordt vanaf 1 september de nieuwe directeur van Theater Kikker in Utrecht en Podium Hoge Woerd in Leidsche Rijn. 

Zij volgt Harm Lambers op die in november vorig jaar zijn afscheid aankondigde.

Majoor is momenteel vice-voorzitter van het college van bestuur van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Eerder stond zij bij de HKU aan het hoofd van de theaterschool.

In een reactie spreekt Désirée Majoor van een droom die uitkomt. ,,Ik voel me erg verbonden met de stad. Ik heb hier theaterwetenschappen gestudeerd en woon er al meer dan twintig jaar. De groei die Utrecht de komende jaren door gaat maken, biedt kansen, ook voor de culturele sector. Utrecht is een stad voor creatieve makers. Daar dragen we met overtuiging aan bij vanuit HKU, en daaraan wil ik vanuit Theater Kikker en Podium Hoge Woerd evenzeer bijdragen.’’

Voor beide theaters moet Majoor de beleidslijnen uitzetten voor de komende cultuurnotaperiode 2021-2024.

  1. Eerst was er schaamte, maar nu vlogt de Bunnikse Bijstandboy over zijn depressies en ‘onze belastingcenten’
    PREMIUM
    VIDEO

    Eerst was er schaamte, maar nu vlogt de Bunnikse Bijstand­boy over zijn depressies en ‘onze belasting­cen­ten’

    Waar hij zich eerder schaamde voor zijn situatie, is het nu zijn handelsmerk: Ivo Jager (30), ofwel ‘Bijstandboy’, deelt via YouTube zijn leven, dat in het teken staat van zijn mentale gezondheid, de bijstand en... Bunnik. „Mensen die door mentale klachten in de bijstand zitten zijn niet gerepresenteerd in het straatbeeld en daar wil ik verandering in brengen.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht