Deze 10 leuke dingen kun je dit weekend doen in Utrecht

indebuurtWe hebben de leukste dingen die er dit weekend te doen zijn in Utrecht voor je op een rij gezet.

Bocktoberfest

Volledig scherm
Oktoberfest © indebuurt.nl/utrecht

Klein Berlijn, Taplokaal Gist en De Helling vieren morgen en overmorgen het Bocktoberfest op Rotsoord. Twee dagen lang wordt Rotsoord omgetoverd tot een heuse bierhalle. Met pullen authentiek volkstfestbier, bockbier en weizen, wursten, dirndls, schlagers, lederhosen, polka’s en nog veel meer belooft het wunderbar te worden! De entree is gratis en hier vind je meer info.

Kinderboekenweek in Utrecht

Volledig scherm
© indebuurt.nl/utrecht

Het is Kinderboekenweek en in veel gezinnen is het dan traditie om naar de boekwinkel te gaan. Volg samen een toffe lezing, ga naar een voorstelling en koop een nieuw boek. Er is genoeg te doen! Hier lees je meer.

Binnengluren bij huizen die te koop staan

Volledig scherm
open huizenroute © Funda

Nederlandse Vereniging voor Makelaars houdt morgen Open Huizen Dag. Tussen 11.00 en 15.00 uur mag je vrijblijvend en zonder afspraak woningen die te koop staan bezichtigen. Wij maakten een lijstje met vijf Utrechtse pareltjes die klaar staan om bezichtigd te worden.

Fair Fashion Festival

Volledig scherm
© indebuurt.nl/utrecht

Het Stadhuisplein, het Stadhuis en de Winkel van Sinkel in Utrecht kleuren morgen groen, tijdens de vijfde editie van het Fair Fashion Festival. Op het Stadhuisplein en in de Winkel van Sinkel is er doorlopend een grote markt waar verschillenden duurzame merken een ‘winkeltje’ hebben ingericht. Er zijn de hele dag modeshows en je kunt deelnemen aan lezingen en workshops. 

Hier lees je meer over het Fair Fashion Festival.

Open dag Dierenasiel

Volledig scherm
open dag asiel © indebuurt.nl/utrecht / Unsplash

Iedereen kan zondag een kijkje nemen in het Dierenasiel in Utrecht aan de Koningsweg. Tijdens de open dag zie je hoe het er achter de schermen bij het asiel aan toe gaat en maak je kennis met alle dieren. Handig om te weten: tijdens de open dag kun je geen dieren adopteren. De open dag is van 11.00 tot 15.00 uur.

Korenfestival

Volledig scherm
© indebuurt.nl/utrecht / Pixabay

Zondag is het korenfestival op het terrein van het Utrecht University College aan de Prins Hendriklaan. In drie zalen zullen 29 koren vanaf 12.00 uur hun stemmen laten horen. Het repertoire varieert van Bach tot Beatles. Ook zijn er verschillende workshops te doen. De entree is gratis en hier lees je meer over de programmering.

Een kijkje achter de schermen van de kringloop

Volledig scherm
© indebuurt.nl/utrecht

Bij Emmaus in Parkwijk kun je morgen tijdens Nationale Kringloopdag een recycle-workshop volgen. Tijdens de workshop word je meegenomen naar het depot achter de kringloopwinkel. Het is de plek waar alle spullen binnenkomen en worden gesorteerd. Daarbij is het best een klus om te bepalen wat afval is en wat nog kan worden hergebruikt. De medewerkers van Emmaus Parkwijk vertellen je hoe zij dat precies aanpakken. Zo kun je thuis ook zorgen dat spullen die geschikt zijn voor hergebruik, niet in de prullenbak belanden. Hier lees je meer.

Tweedehandsjes scoren in Hoograven

Volledig scherm
© indebuurt.nl/utrecht

Nóg een kringloopactiviteit morgen: de tweedehands markt van Kringloop De ARM aan de Hoogravenseweg tussen 11.00 en 16.00 uur op de parkeerplaats voor de kringloopwinkel in Utrecht Hoograven. Op de markt worden handige hebbedingen voor in huis aangeboden. Van pannen tot leuke schilderijtjes en van verloren deksels tot schattige koekblikjes: het is er allemaal te vinden. Je kunt er ook terecht voor een lekkere kop koffie of thee en vrolijke livemuziek. Hier lees je meer.

Singelloop

Volledig scherm
© ANP / indebuurt.nl/utrecht

Zo’n 10.000 lopers staan zondag weer aan de start van de Singelloop Utrecht. Meer over deze bekende Utrechtse hardloopwedstrijd hebben we hier  op een rij gezet.

Open Vlampijpateliers

Met meer dan 75 kunstenaars gevestigd in een van de laatst overgebleven Werkspoorpanden mag je de Vlampijpateliers best een creatieve hotspot noemen. Normaal gesproken werken de kunstenaars achter gesloten deuren, maar zondag gaan de deuren open. Meer dan dertig kunstenaars tonen dan hun werk: van boekbinden tot schilderen en van sieraden maken tot fotografie. Voor kinderen is er de Vlampijp Kunst Speurtocht én er is live muziek. Hier lees je meer.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht