Deze 7 dingen kun je dit weekend doen in Utrecht

indebuurtHet is vrijdag en dat betekent: bijna weekend! We hebben de leukste dingen die in Utrecht te doen zijn voor je op een rij gezet.

Meeblèren met Tante Joke

In TivoliVredenburg kun je tijdens de beroemde en beruchte Tante Joke Karaokeband-avonden meezingen met een heuse band. Vrijdag 16 november is het weer zover. Het feestje begint om 23.00 uur en een ticket kost 12,50 euro.

Smartlappenfestival

Volledig scherm
© ANP Kippa

Het Smartlappenfestival staat weer voor de deur! Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 november kun je in heel veel Utrechtse cafés en restaurants wegdromen bij vergeten liedjes en meelallen met superfoute meezingers. We hebben alvast drie tips voor je op een rijtje gezet.

Verzamelaarsjaarbeurs

Volledig scherm
© Unsplash / indebuurt Utrecht

De een krijgt de kriebels en de ander gaat ervan glunderen: bergen vol vintage spullen. Op de VerzamelaarsJaarbeurs op zaterdag 17 en zondag 18 november 2018 kun je compleet losgaan. Verzamelaars uit Nederland en omstreken komen er samen om hun vintage spullen te laten zien. En in de meeste gevallen kun je die exclusieve items ook kopen. Een dagticket kost 12,50 euro en hier lees je meer.

Winkelen bij Utrechtse kunstenaars

Volledig scherm
© Renske Versluijs

De ateliers van Kanaal30, Vechtclub XL, De Stadstuin, De Alchemist en De Createur openen zaterdag 17 november hun deuren voor iedereen die graag cadeaus shopt die nét even anders zijn. Zo kun je er de muziekdoosjes van  Robin Wood Music Boxes kopen. De doosjes zijn gemaakt van Utrechtse stadsbomen die gekapt moesten worden. Ook scoor je er bijvoorbeeld handgemaakt keramiek. Je bent vanaf 13.00 uur welkom.

Intocht Sinterklaas

Volledig scherm
© Remko de Waal

Zondag 18 november moet je verlanglijstje af zijn. De Sint en zijn pieten komen dan namelijk per boot onze stad binnenvaren en overal in de stad zijn leuke activiteiten. De intocht begint om 12.00 uur op het Ledig Erf en hier lees je alles wat je wil weten.

Najaarsproeverij

Volledig scherm
© Unsplash / indebuurt Utrecht

Jaap van het bedrijf WijnvanJaap laat je komende zondag 18 november zijn beste wijn proeven. Tenminste, als je naar Landhuis in de Stad in Oog in Al komt. De wijnproeverij begint om 14.30 uur en meedoen kan voor 15 euro inclusief hapjes van het landhuis.

BierSpijswandeling

Volledig scherm
Tijdens de BierSpijs Wandeling kom je o.a. langs Stadskasteel Oudaen. © Stadskasteel Oudaen / indebuurt

Tijdens een BierSpijs Wandeling doe je al lopend heel veel Utrechtse restaurants aan, terwijl er op iedere plek een speciaalbiertje en een heerlijk gerecht voor je klaarstaan. Komende zondagmiddag 18 november kun je meedoen aan zo’n wandeling. De BierSpijstocht duurt van 12.00 tot 17.00 uur en je kunt op je eigen tempo wandelen, terwijl je onderweg zes restaurants bezoekt. Een ticket kost 55 euro.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht