Deze 7 dingen wil je dit weekend niet missen in Utrecht

Er staan weer twee vrije dagen voor de deur waarop je iets leuks kunt gaan doen met je vrienden/familie/date. Maar wat…? We helpen je op weg en hebben de leukste dingen die dit weekend te doen zijn in Utrecht op een rij gezet.

Etsy Made in NL

Volledig scherm
© Unsplash

Ben je bekend met de website Etsy.com? Via deze site koop je bijzondere, handgemaakte producten van creatievelingen uit alle uithoeken van de wereld. Zaterdag 24 november is er een Etsy Made Local Market in Utrecht, waar meer dan zestig makers hun producten uitstallen. Perfect dus voor een origineel Sinterklaas- of kerstcadeau. Er is muziek, een doe-het-zelfbreitafel en er zijn foodtrucks met winterse drankjes en gerechten. Hier lees je meer.

Country & Christmas Fair

Volledig scherm
Kasteel de Haar © indebuurt Utrecht / Kasteel de Haar

In de afgelopen 21 jaar is de Country & Christmas Fair op Kasteel de Haar uitgegroeid tot de grootste kerstfair van de Benelux. Met de mooiste brocante, antiquiteiten, kerstversieringen, de heerlijkste wijnen en delicatessen, maretakken en royaal gedecoreerde kerstbomen krijg je de kerstsfeer direct te pakken. Van dinsdag 20 november tot en met zondag 25 november 2018 kun je genieten van dit waanzinnige kerstfestijn met toeters en jinglebellen. Een ticket kost €17,50 online en €22,50 aan de kassa, hier lees je meer.

Sinterkerst rommelmarkt

Volledig scherm
© Unsplash / indebuurt Utrecht

Op zaterdag 24 november kun je tussen 13.00 en 17.00 uur naar de Sinterkerst vlooienmarkt bij speeltuin De Kleine Dom. Je kunt er tweedehands kleding en speelgoed kopen en kinderen kunnen er lekker buitenspelen. De markt bevindt zich binnen, waar de organisatie ook koekjes en glühwein serveert.

Soia Winterbarbecue

Volledig scherm
© SOIA

De winter staat voor de deur en dat moet gevierd worden, vinden Soia en Vinylfeestje. Daarom kun je komende zaterdag 24 november terecht bij de Soia Winterbarbecue, waar je van de dansvloer naar de barbecue hopt, om vervolgens de hottub in te springen. Daarna pik je je favoriete vinylplaatjes uit de bakken en spint de dj ze voor je aan elkaar. Als nagerecht rooster je, tussen het dansen door, marshmallows boven de verschillende kampvuurtjes. De winterbarbecue begint om 16.00 uur en kaartjes kosten €18,50.

Trouwlocaties spotten

Volledig scherm
trouwlocaties utrecht © Pexels.com

Stap jij binnenkort in het huwelijksbootje? En wil je ‘ja!’ roepen op een Utrechtse droomlocatie? Goed nieuws, want zondag 25 november kun je binnengluren in heel veel Domstadse trouwlocaties. Hier lees je er meer over.

Comic Con

Dit weekend – 24 en 25 november – wordt Utrecht overspoeld door duizenden mensen die zich op de meest creatieve manieren uitdossen als stripfiguur of filmheld. Dan vindt Dutch Comic Con namelijk plaats in de Jaarbeurs. Vorig jaar kwamen er zo’n 22.000 liefhebbers van strips, stripverfilmingen, tv-series, sciencefiction, fantasy, games en cosplay op de beurs af. Dit jaar zal er ook een bekende acteur uit Stranger Things aanwezig zijn op Dutch Comic Con.

Zing Nederlands Met Me

Volledig scherm
© Unsplash / indebuurt Utrecht

Heb je altijd al de drang gevoeld om je stem te verheffen in de bibliotheek, dan is dit je kans! Zondag 25 november kun je er lekker hard zingen tijdens Zing Nederlands Met Me. Dit event is bedoeld voor iedereen die de taal beter wil leren kennen, maar uiteraard mag je als vloeiend Nederlands sprekende zanger of zangeres gewoon meedoen. Het zingfeestje duurt van 15.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht