Deze 7 leuke dingen kun je dit weekend doen in Utrecht

indebuurtHet is vrijdag en dat betekent: bijna weekend! We hebben de leukste dingen die er in Utrecht te doen zijn voor je op een rij gezet. Veel plezier!

Utrecht Drijft

Volledig scherm
© Foto: Breda Drijft

Morgen, zaterdag 11 augustus, ligt de Utrechtse Veilinghavenkade helemaal vol met rubberbootjes tijdens de allereerste editie van Utrecht Drijft. En het wordt nog beter, want er komen ook drijvende barretjes, podia met livemuziek en nog veel meer entertainment op het water. De tickets voor deze bonte botenparade gaan heel hard, dus wil je erbij zijn, wacht dan niet te lang met het kopen van kaartjes!

Bier & Pizza Beach Party

Volledig scherm
© Foto: Unsplash

Bier en pizza: wat ons betreft een gouden combinatie. Morgen, zaterdag 11 augustus, worden de steenovens opgestookt bij stadsstrand Copacabajes en kun jij huisgemaakte pizza's bestellen. Natuurlijk drink je daar een ijskoud biertje bij. Het strand bij de oude gevangenis Wolvenplein is vanaf 13.00 uur open en om 16.00 uur worden de eerste pizza's gebakken.

A Lazy Sunday Afternoon

Muzikanten uit alle windstreken komen zondag 12 augustus samen in muziektent De Klanksteen. Tijdens A Lazy Sunday Afternoon luister je onder andere naar de band Kush, die Afrikaanse en Arabische muziek combineert, en naar het Turkse duo Yank. Het muzikale programma wordt afgewisseld met verhalenvertellers, die je zullen verrassen met prachtige verhalen. Het programma is zondag van 14.00 tot 17.00 uur en je vindt De Klanksteen aan het Tolsteegplantsoen. A Lazy Sunday Afternoon is gratis te bezoeken.

Lees ook:

Wouter is oprichter van The VR Room: ‘Eén filmpje veranderde mijn hele leven’ (gesponsord)

Sterrenregen

Volledig scherm
© Foto: Unsplash

Heb jij veel te wensen? Dat komt dan goed uit, want in de nacht van zondag 12 op maandag 13 augustus kun je bij helder weer meer dan honderd vallende sterren per uur zien boven Utrecht! Hier lees je meer over de sterrenregen.

Utrecht in de avondzon

Volledig scherm
© Foto: ANP

Als je de Domtoren weleens hebt beklommen, dan weet je hoe spectaculair het uitzicht over Utrecht is vanaf de toren. Morgen, zaterdag 11 augustus, kun je mee met een speciale avondrondleiding. Dat betekent een nóg mooier uitzicht over de stad, glimmend in de avondzon! De tour vertrekt om 20.30 uur vanaf het ontvangstgebouw naast de toren en duurt ongeveer 1,5 uur. Een ticket kost €12,50.

Urban Gaming Festival

Pratende lantaarnpalen, chatbot-performances, een hardloopparcours door kunstwerken en gebouwen, een live-action-role-tutorial (LART), augmented reality-games, een Pokémon Go Meetup: niks is te gek tijdens het gratis Urban Gaming Festival, zondag 12 augustus bij het Berlijnplein in Leidsche Rijn Centrum. Van 11.00 tot 17.00 uur kun je je helemaal onderdompelen in de wereld van games. Hier vind je meer informatie.

Looney Tunes

Bugs Bunny, Taz, Sylvester en Tweety zijn dit weekend op bezoek in Hoog Catharijne. Vandaag (vrijdag 10 augustus), morgen en zondag lopen de Looney Tunes-karakters door het winkelcentrum en mag iedereen met ze op de foto. Voor kinderen tussen de 3 en 10 jaar is er in de Stijlkamer (de hal op de begane grond waar o.a. Søstrene Grene te vinden is) een speelterrein waar ze onder andere kleurplaten kunnen inkleuren en tegen elkaar kunnen racen.

De Looney Tunes zijn er vandaag en morgen tussen 10.00 en 18.00 uur en zondag tussen 12.00 en 18.00 uur.

Dit artikel wordt je aangeboden door indebuurt Utrecht

Lees ook:
Op zoek naar een kamer in Utrecht? Dit is de perfecte tussenoplossing (gesponsord)

Ontdek meer over leuke hotspots, eten, drinken, uitgaan, wonen en winkelen in Utrecht op indebuurt Utrecht.

Bekijk ook:
De leukste vacatures in Utrecht
De beste aanbiedingen in Utrecht

indebuurt

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht