Volledig scherm
© ANP

Deze 7 superleuke dingen kun je dit weekend doen in Utrecht

indebuurtHet is vrijdag en dat betekent maar een ding: bijna weekend! En met temperaturen van wel 25 graden belooft het een heel mooi weekend te worden in Utrecht. We hebben de leukste dingen die te doen zijn, voor je op een rij gezet. Veel plezier en geniet van de zon!

Midnight yoga

Volledig scherm
© Unsplash

Je weekend op een wel heel ontspannende manier beginnen, dat doe je vanavond (vrijdag 12 oktober) bij Park 6 in TivoliVredenburg. Daar volg je namelijk van 23.45 tot 01.00 uur een yogales. Na afloop kun je in zenmodus je bed opzoeken óf door dansen in Tivoli. Meedoen met de yoga is gratis en hier vind je meer informatie.

Whiskey drinken in de kerk

Volledig scherm
© Unsplash

Wat is het grootste verschil tussen een Ierse en een Schotse whiskey? En smaakt een whiskey van €20,- echt zo anders dan een exemplaar van €300,-? Zaterdagavond 13 oktober ontdek je het tijdens de Whiskey Xperience van Mitra in de Janskerk. Naast héél veel whiskey's die je hier kunt proeven, zullen er ook heerlijke happen zijn die perfect samengaan met de dranken. Een kaartje voor het evenement kost €25,- en hier vind je meer informatie.

Vino & vintage

Volledig scherm
© Unsplash

Wijn drinken en vintage shoppen, dat gaat hartstikke goed samen. Tenminste, dat vindt de organisatie van VinoKilo. Het idee achter VinoKilo is eigenlijk heel simpel: een grote markt waarbij je tweedehands items koopt en betaalt per kilo (€15,- in dit geval). En ja, tijdens het shoppen kun je je dus tegoed doen aan lekkere wijntjes. Je vindt de VinoKilo sale op zondag 14 oktober in de voormalige HTMU loods in de Concordiastraat. Het evenement begint om 11:00 uur en entree kost €2,-. Op www.vinokilo.com lees je meer.

Bruidsrun

Volledig scherm
© ANP

Vrouwen die, gehuld in een bruidsjurk, allerlei obstakels overwinnen: zaterdag 13 oktober kun je dit spektakel aanschouwen in het Wilhelminapark in Utrecht. De bruidsrun wordt georganiseerd door SBS6, als promotie voor het programma ‘In de ban van de Trouwring’. Naast het parcours met obstakels moeten de deelnemers meedoen aan verschillende spellen zoals ‘taart eten’ en ‘achterwaarts bruidsboeket werpen’. De bruidsrun begint om 13.00 uur en hier lees je er meer over.

Binnenkijken bij Utrechtse ateliers

Volledig scherm
© Unsplash

Meer dan tweehonderd Utrechtse kunstenaars openen op zondag 14 oktober hun atelierdeuren voor alle kunstliefhebbers. Er zijn verschillende routes die je op de fiets, te voet of met het openbaar vervoer kunt volgen. Zo zie je verschillende kunstwerken én ontdek je meteen ons mooie stadsie! Hier lees je meer over de atelierroute.

Schrijfcafé

Volledig scherm
© Unsplash

Zaterdagochtend kun je tussen inspirerende verhalen, boeken en films in de bibliotheek in Utrecht lekker komen schrijven. Tijdens het schrijfcafé worden je schrijfspieren losgeschud en ga je aan de slag met bijvoorbeeld poëzie, een column of een sixwordstory. Annemarie van den Brink en Trea Scholten van Tools voor taal geven deze schrijfworkshops. Het schrijfcafé is van 10.30 tot 12.30 uur in de Centrale Bibliotheek aan de Oudegracht en meedoen kost €15,-. Je kunt gewoon binnenlopen en contant betalen. Aanmelden mag ook door een mail te sturen naar info@toolsvoortaal.nl.

Zomerse herfstdag

Volledig scherm
© Unsplash

Uhm, 25 graden in oktober!? Jazeker! Morgen, zaterdag 13 oktober, wordt een zomerse herfstdag in Utrecht. Het lijkt erop dat de temperaturen daarna echt gaan dalen, dus het wordt misschien wel de allerlaatste warme dag van dit jaar. Natuurlijk wil je daar optimaal van genieten, dus we hebben een paar fijne tips voor je om deze mooie dag in Utrecht goed door te komen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht