Volledig scherm
LEGO World in de Jaarbeurs © Angeliek de Jonge

Deze 7 supertoffe dingen wil je niet missen dit weekend

indebuurtHet is vrijdag en dat betekent maar een ding: bijna weekend! We hebben de leukste dingen die er in Utrecht te doen zijn voor je op een rij gezet. Veel plezier!

Home made market

Een nostalgische zweefmolen, een podium met livemuziek en heel veel leuke kramen en foodtrucks: je vindt het zondag 21 oktober op het Vredenburg in Utrecht. De Home Made Market is van 11.00 tot 18.00 uur en hier lees je meer.

Night of Light

Ben jij altijd drukdrukdruk? Kom zaterdagavond 20 oktober even tot rust in de Domkerk. Tijdens Night of Light is de kerk mooi verlicht met kaarsen en is iedereen welkom om even op adem te komen. Van 20.15 tot 23.00 uur zijn de deuren van de kerk open.

Brommerbios Horror Night

Volledig scherm
brommerbios © indebuurt

Kun je niet wachten tot Halloween? Dit weekend kun je ook griezelen bij Molen de Ster. De Brommerbios vertoont daar dan films waar je absoluut kippenvel van krijgt. Verkleed komen hoeft niet per se, maar wordt wel gewaardeerd. Op de pagina van het Facebook-event lezen we: ‘Aan het eind van de filmavond reikt de Brommerbios een prijs uit voor degene met de meest originele, creepy look!’. Het evenement begint om 20.00 uur en de entree is gratis.

Live muziek

Zin om met een biertje in de hand naar een fijne band te luisteren? We tippen twee fijne plekken waar dat kan dit weekend: in Stathe speelt vanaf 21.30 de indie-rockband Silent War. Op zondag kun je naar KZ Live in Kanaalzicht, waar Spiders from Mars een eerbetoon aan David Bowie geven.

Tweedehands shoppen

Snuffelen door mooie tweedehandsitems, met koffie, muziek en lekkers: dat is - in het kort - tweedehandskledingmarkt Fris. Zondag 21 oktober is de tweede editie van de markt bij het Filmcafé in Utrecht en hier lees je meer.

LEGO World

LEGO, wie is er niet groot mee geworden? Nog tot en met woensdag 24 oktober kun je tijdens LEGO World in de Jaarbeurs levensgrote LEGO bouwwerken bewonderen, meebouwen aan het langste LEGO treinspoor, knutselen bij LEGO Friends en nog veel meer. Een kaartje voor LEGO World kost €19,50. Hier kun je tickets kopen en nog veel meer lezen over het LEGO-feest in Utrecht.

Maak een herfstwandeling

Zacht weer + overal mooie herfstkleuren = de perfecte reden om een herfstwandeling te maken. Gelukkig kan dat heel goed in en rondom Utrecht. We hebben de mooiste plekjes in de buurt voor je verzameld in een overzicht.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht