Deze 8 dingen wil je niet missen dit weekend in Utrecht

indebuurtEr staan weer twee vrije dagen voor de deur waarop je iets leuks kunt gaan doen met je vrienden/familie/date. Maar wat…? We helpen je op weg en hebben de leukste dingen die er dit weekend te doen zijn in Utrecht voor je op een rijtje gezet.

Oktoberfest

Volledig scherm
Bier biergarten oktoberfest © Foto: ANP

Klotsende pullen vol volksfestbier, schlagers, bradwursten, pretzels en héél veel gezelligheid: dat is wat je te wachten staat als je zaterdag 27 oktober naar het Oktoberfest van Werkspoorcafé De Leckere gaat. Het feest barst om 16.00 uur los, een ticket kost €15,- en hier vind je meer info.

Cinekid in filmtheater ‘t Hoogt

Volledig scherm
Cinekid Utrecht © indebuurt Utrecht / Cinekid

In Filmtheater ’t Hoogt worden tot en met 28 oktober activiteiten georganiseerd voor kinderen tussen de drie en veertien jaar oud. Er worden films gedraaid voor verschillende leeftijden en ook kunnen kinderen in het maak-het-zelf-lab films maken. Hier lees je meer over Cinekid.

Halloween Festival

Volledig scherm
Halloween Utrecht © ANP

TivoliVredenburg is zaterdagavond 27 oktober het decor van een gruwelijk feestje: het Halloween Festival verovert dan namelijk de zalen. In Pandora is er tot 00.00 uur een spookhuis dat daarna getransformeerd wordt tot één grote silent disco. In de Magere Hein Foyer vind je arcade games en classic spellen als Twister en Jenga gone XL en Cloud Nine vormt het podium voor scary hiphop. Een kaartje voor het Halloween Festival kost €14,50. Meer info vind je hier.

Nacht van de Nacht

Volledig scherm
© ANP

Tijdens de Nacht van de Nacht gaat op heel veel plekken in Utrecht het licht uit. En dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook hartstikke leuk! Op verschillende locaties in Utrecht kan je op 27 oktober spannende dingen beleven in het donker: van sterrenkijken in Sonnenborgh tot dineren bij enkel kaarslicht in The Green House. Hier vind je een lijstje met leuke tips voor Nacht van de Nacht.

Festival Mantis

Volledig scherm
© indebuurt Utrecht / Unsplash

Nooit eerder was er een festival in het het Muntgebouw aan de Muntkade, maar daar komt zaterdag 27 oktober verandering in. Dan vind je er namelijk Festival Mantis, een groot indoorfestival met een flinke line-up van heel diverse artiesten. Van techno tot reggae en van etnische muziek tot deep house. Een kaartje kost €22,- en het festival begint om 13.00 uur.

Een uur langer slapen

Volledig scherm
Jaap van Engelenburg © Roxanne Vis

Zondag 28 oktober gaat de wintertijd weer in. Dat betekent dat je klok een uur achteruit gaat en je dus een uur langer kunt slapen!

Le Guess Who Café

Van 8 tot 11 november barst muziekfestival Le Guess Who los in Utrecht, maar de voorpret begint komende zondag 28 oktober al tijdens Le Guess Who Café in Karibu. Het team van Le Guess Who vertelt je over persoonlijke favorieten en verborgen parels van het programma. Ook hoor je de verhalen die achter de geprogrammeerde artiesten schuilgaan en kun je voor het allereerst het speciale festivalbiertje drinken. Le Guess Who Café is gratis en het begint om 15.30. Hier lees je meer.

Jazzy Jozef

Jazzy Jozef wordt iedere laatste zondagavond van de maand georganiseerd bij Jozef aan de Mariaplaats. Jazzartiesten spelen de sterren van de hemel, terwijl jij nog even geniet van het laatste beetje weekend en een lekker drankje. Jazzy Jozef begint om 20.00 uur en hier vind je meer info.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht