Volledig scherm
© Wouter Borre

Deze acht Utrechtse restaurants zijn zó mooi dat je vergeet te eten

indebuurtDat je lekker kunt eten in Utrecht weten we allemaal. Maar heb je ook weleens om je heen gekeken terwijl je een vorkje wegprikt? Dit zijn acht Utrechtse restaurants met een verbluffend interieur.

1. Fico Urban Italian

Het moderne pand van restaurant Fico aan de Veilinghavenkade is al prachtig om te zien, en dan ben je nog niet eens binnen! De lichtroze fluwelen stoelen, het donkere junglebehang, het spectaculaire uitzicht: alles is hier mooi. Vergeet tussen het foto's maken door trouwens niet om te eten, want het Italiaanse menu mag er zeker ook zijn.

2. The Streetfood Club

Heb je gereserveerd bij The Streetfood Club, dan moet je eigenlijk een half uur eerder komen om rond te kijken en foto's te maken. Want waar moeten we beginnen: bij het epische glas-in-lood dakraam, de te gekke tegelvloer, de supervette bar of toch de stoelen met kattenprint? Oh, de cocktails zijn hier trouwens ook beeldig!

3. Restaurant Karel 5

Volledig scherm
© Foto: Karel 5

Je vindt het op een historische locatie in hartje Utrecht met prachtige binnentuinen en je eet er in een middeleeuwse zaal vol pracht en praal. Waar we het over hebben? Over hotel-restaurant Karel 5, natuurlijk! Glanzende parketvloeren, kroonluchters en gerechten waar je u tegen zegt, dat betekent een avond uit eten bij dit supermooie restaurant.

4. WT Urban Kitchen

Wat restaurant WT Urban Kitchen zo spectaculair maakt? Daar kunnen we kort over zijn: het uitzicht! Het restaurant bevindt zich bovenin de oude watertoren op Rotstoord, dus het uitzicht is vanzelfsprekend waanzinnig mooi.

5. Karibu

Het eerste dat je zegt als je binnenkomt bij Karibu? Dat is waarschijnlijk 'wow!'. Het café aan de Oudenoord ziet er dankzij de grote ramen, de enorme plantenverzameling en het hoge plafond fantastisch mooi uit.

6. Belgisch Biercafé Olivier

Volledig scherm
© Foto: Olivier

Een café in een oude kerk, dat kan alleen maar iets heel moois opleveren. Belgisch Biercafé Olivier is gevestigd in een oude kerk die stamt uit 1860 en daar zie je nog heel veel van terug, zoals de gewelven en het orgel. En ja, dat is inderdaad bijzonder mooi!

p.s. je kunt hier niet alleen heel veel verschillende bieren proeven, maar ook eten!

7. De Zagerij

Volledig scherm
© Foto: indebuurt Utrecht

Op de plek waar vroeger tafels, stoelen en kasten werden gemaakt, in de oude Pastoefabriek op Rotsoord, vind je nu restaurant De Zagerij. De oude fabriekshal is omgetoverd tot hippe horecaspot en dat betekent veel oh's en ah's als je hier binnenloopt.

8. Het Statenjacht

Volledig scherm
© Foto: Het Statenjacht

Een piepklein restaurant in een prachtig schip, unieker wordt het niet! In de wintermaanden, van november tot eind maart, kun je uit eten bij Het Statenjacht aan de Veilinghavenkade in Utrecht. Het schip is een exacte replica volgens originele tekeningen uit 1746. Wat ons betreft is dit een van de allermooiste plekken in Utrecht om te eten.

Dit artikel wordt je aangeboden door indebuurt Utrecht

Lees ook:
Oproer en Karel 5 lanceren een biertje met een wel heel bijzonder ingrediënt (gesponsord)

Ontdek meer over leuke hotspots, eten, drinken, uitgaan, wonen en winkelen in Utrecht op indebuurt Utrecht.

Bekijk ook:
De leukste vacatures in Utrecht
De beste aanbiedingen in Utrecht

indebuurt

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht